Левски уреди трети нов, също е бразилец и идва с Цунами


Левски уреди трети нов, също е бразилец и идва с Цунами
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3005 0

Футболният Левски изглежда използва по доста ползотворен начин паузата за мачовете на националните отбори. "Сините" започнаха процедура по подновяването на договорите на играчи, от които имат нужда, а освен това договориха няколко нови футболисти.

До момента официално е обявено привличането на шведския централен защитник Ноа Сонко Сундберг (на снимката по-долу), а за бразилеца Вендерсон де Фрейтас Соарес-Цунами се смята, че също е договорен на 100%. Третото ново попълнение на "сините" също е бразилец и също идва от третодивизионния Ботафого-ПБ.

Става въпрос за нападателя Велтон Фелипе Парагуа де Мело, информира "Тема спорт". Той ще бъде свободен агент и също ще се присъедини към Левски в началото на 2022 година. Роден е през 1997 година и може да играе по целия фронт на атаката, а освен това и като офанзивен полузащитник. Все пак предпочита да се изявява като нападател.

Висок е 175 сантиметра и тежи 70 килограма, като силният му крак е десният. Играл е още за отборите на Маринга (където започва професионалната си кариера) и Пирачичаба. В Серия С през този сезон е с 21 двубоя, в които е вкарал 5 гола, с което става и голмайстор на тима.

Припомняме пък, че Пламен Андреев, Патрик-Габриел Галчев, Билал Бари и Марин Петков официално подновиха изтичащите си договори със "синия" клуб до 2024 година.

Следващият двубой за отбора пък е домакинство срещу Ботев (Враца). Дни преди двубоя обаче 3-ма футболисти на Левски не тренираха с тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички