Ветерани на Левски с паралелен план за спасение, поискаха 100 млн. от държавата


Ветерани на Левски с паралелен план за спасение, поискаха 100 млн. от държавата
Снимка: БГНЕС

1367 0

Легенди и ветерани на Левски са подели паралелна инициатива за спасението на клуба, съобщава БНТ. Кирил Ивков, Емил Велев, Георги Цветков и други ветерани са се срещнали с бившия собственик на клуба Тодор Батков с цел да получат правна консултация. Техният план включва писмо до премиера Бойко Борисов с искане за кредит от 100 млн. лева, който да бъде изплащан в следващите 20 години с две години гратисен период.

Писмото е входирано още на 29 януари, а сега вече е уточнен и подробен план, който включва учредяването на горна и долна камара на привържениците и да бъде създаден обществен съвет, в които да се привлекат ветерани, бизнесмени, политици, влиятелни запалянковци, които да плащат различен по размер членски внос, а освен това да се разчита и на спонсори.

Инициативата е различна от тази на Наско Сираков, който вече поиска акциите на клуба. Интересното е, че Кирил Ивков и Емил Велев се бяха подписали под декларацията, с която поискаха от Васил Божков и Георги Попов да върнат акциите в ръцете на ветераните.

"Съмнявам се, че г-н Божков ще джироса акциите на Наско Сираков. Призовавам г-н Божков да джироса акциите на няколко човека от трите поколения ветерани. Кирил Ивков да бъде един от тях. Добромир Жечев също", заяви един от двигателите на проекта инж. Георги Манев. Междувременно феновете на Левски събраха огромна сума пари само за 6 дни - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички