Вдъхновен Левски подчини ПАОК и накара "Герена" да избухне! (ГАЛЕРИЯ)


Вдъхновен Левски подчини ПАОК и накара "Герена" да избухне! (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

16426 0

Българският гранд Левски постигна победа с 2:0 като домакин на гръцкия ПАОК в първа среща от втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите. Уелтън се превърна в герой на стадион "Георги Аспарухов", след като отбеляза гол и имаше ключова роля при второто попадение.

След едва 40 секунди игра на "Герена" домакините откриха резултата. Изритана топка от Николай Михайлов в половината на ПАОК бе лошо отиграна от бившия бранител на "сините" Янис Каргас. В дебюта си за гръцкия гранд Каргас буквално изведе Уелтън сам срещу вратаря, а бразилецът хладнокръвно го прехвърли, за да отбележи (ВИДЕО).

Още не бе преполовено полувремето, когато "сините" отбелязаха второ попадение във вратата на ПАОК. Уелтън отне топката от противника в своята половина, за да подхване бърза контраатака. Топката стигна до Георги Миланов на левия фланг, откъдето българският национал асистира за Билал Бари, който отбеляза за 2:0.

В следващите минути Левски продължи да бъде активен и можеше да стигне и до трети гол, но стражът на ПАОК Доминик Котарски се справи. На другата врата Николай Михайлов също имаше много работа, но бе перфектен във всяко отношение.

Втората част продължи в по-спокойно темпо, но в заключителните минути Левски се умори и ПАОК упражни натиск. Заради кадровите проблеми Станимир Стоилов не можеше да освежи състава си, докато ПАОК извърши четворна смяна. Въпреки умората Левски успя да запази чиста мрежа и да си осигури аванс от два гола преди реванша в Солун след седмица.

Отзиви след мача: 

Мъри Стоилов сложи ПАОК в топ 10 на победите си в Левски, но е тревожен за...

Ники Михайлов изригна: Сърце, душа за Левски София!

Билал Бари определи феновете на Левски с една дума

Георги Миланов: Феновете взривиха стадиона!

РАЗВОЙ НА МАЧА ЛЕВСКИ - ПАОК

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Левски започна по перфектния начин срещата, пращайки феновете по трибуните в невиждан екстаз (ВИДЕО) още в първата минута. След изритана топка от Николай Михайлов бившият защитник на Левски Янис Каргас игра кошмарно с глава и на практика изведе Уелтън сам срещу вратаря на ПАОК. Бразилецът хладнокръвно прехвърли Доминик Котарски и откри резултата - 1:0! (ВИДЕО от гола на Уелтън)

В 11-ата минута ПАОК атакува отдясно, като топката бе подадена за Георгиос Куциас в непосредствена близост до вратата на Левски. Той веднага опита удар, но Николай Михайлов успя да покаже отличен рефлекс и да спаси, макар и нападателят на ПАОК да бе в положение на засада.

В 19-ата минута Левски удвои преднината си. Уелтън успя да отнеме топката дълбоко в собствената половина, за да подхване бърза контраатака за "сините". Бразилецът преодоля един играч на ПАОК, а след това намери Георги Миланов на левия фланг. Той на свой ред успя да спечели терен, навлезе към наказателното поле и подаде перфектно за Билал Бари, който разстреля стража Котарски - 2:0! 

След половин час игра ПАОК бе много близо до намаляне на изоставането си. След статично положение топката бе центрирана от Рафа Соарес към далечната греда, където Янис Каргас се извиси във въздуха и опита удар с глава. Изпълнението му обаче профуча на сантиметри от гредата, а Михайлов веднага смъмри защитата, че са го оставили да нанесе удар.

В следващите минути Левски стигна до още две положения за гол. Първо Билал Бари изведе с глава Роналдо в наказателното поле, а бразилецът опита удар от малък удар, който бе спасен от Доминик Котарски. Малко по-късно и Филип Кръстев получи възможност да стреля в наказателното поле, но ударът му бе в обсега на Котарски, който отново се намеси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Левски започна с натиск втората част, като успя да притисне ПАОК пред наказателното му поле. "Сините" показаха настроение в играта си и разиграваха добре топката, но не успяха да стигнат до чиста ситуация за гол пред противниковата врата. Постепенно темпото на игра спадна спрямо първото полувреме, а с това намаляха и шансовете за гол пред двете врати.

В 62-ата минута Уелтън отмъкна топката на ръба на наказателното поле, след което опита да намери далечния ъгъл на вратата с техничен удар. Топката обаче излетя в аут, а бразилецът може да съжалява, че не потърси комбинация със съотборник в наказателното поле. Наставникът на ПАОК пък прибегна до смени в състава си - две в 57' и още две в 71', но те не дадоха особен резултат върху развоя на срещата.

В последните минути играчите на Левски се поумориха, а Станимир Стоилов нямаше как да освежи състава си заради късата скамейка, с която разполагаше. ПАОК натисна "сините" и създаде няколко опасности пред вратата на Михайлов, но не успя да стигне до гол. Един от критичните моменти дойде в 83-ата минута, когато остро центриране остана незасечено и премина на сантиметри от страничния стълб.

Едва в 86-ата минута дойде и първата смяна на Станимир Стоилов - Марин Петков се появи на мястото на Роналдо. До края Левски успя да укроти своя съперник и да запази аванса си от два гола преди реванша в Солун след седмица.

Спектакълът Левски - ПАОК на препълнения "Герена" в СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛЕВСКИ: 13. Николай Михайлов (к) – 22. Патрик-Габриел Галчев, 33. Хосе Кордоба, 23. Ноа Сонко Сундберг, 2. Жереми Петрис - 7. Георги Миланов, 5. Келиан ван дер Каап, 30. Филип Кръстев - 17. Уелтън, 18. Роналдо, 19. Билал Бари

ПАОК: 42. Доминик Котарски – 55. Рафа Соарес, 2. Янис Каргас, 4. Сверир Ингасон, 20. Виейриня (к) – 8. Дъглас Аугусто, 22. Щефан Шваб – 30. Николас Платеро, 26. Тиаго Филипе Оливейра Дантас, 14. Андрия Живкович – 70. Георгиос Куциас

ПРЕДИ МАЧА

"Сините" се завръщат в европейските клубни турнири след 3-годишно отсъствие, а техен съперник ще е отборът, който достигна до 1/4-финал в същата надпревара през миналия сезон 2021/22. 

Станимир Стоилов няма да може да разчита на контузените Ивелин Попов и Цунами, както и на Андриан Краев и Илиян Стефанов. Келиан ван дер Каап пък е успял да се възстанови - вижте групата от 16 играчи! (последвайте синята връзка)

Левски започна новата кампания в Първа лига със загуба и победа - 0:1 срещу ЦСКА 1948 и 5:0 срещу Спартак Варна. За ПАОК днешният мач ще бъде първи официален, но играчите на Разван Луческу изиграха шест контроли между 29 юни и 15 юли:

ПАОК 4:0 Г.А.Ийгълс (29 юни)

ПАОК 1:2 Гронинген (2 юли)

ПАОК 2:2 АЗ Алкмаар (6 юли)

ПАОК 1:0 Стандарт Лиеж (9 юли)

ПАОК 4:0 Панетоликос (15 юли)

*На стадион "Георги Аспарухов" се очакват малко над 16 000 души, а в секторите "А" и "Б" ще има специална хореография!

Левски - ПАОК по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка?

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за Левски - ПАОК!

Спектакълът Левски - ПАОК на препълнения "Герена" в СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

ЛЕВСКИ - ПАОК НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички