Елин Топузаков посочи кое е най-важното за футболистите на Левски в мача срещу ПАОК


Елин Топузаков посочи кое е най-важното за футболистите на Левски в мача срещу ПАОК
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1553 0

Бившият защитник на Левски и настоящ треньор на втория отбор на "сините" - Елин Топузаков, даде интервю за предаването "Домът на футбола", в което говори за предстоящия мач с ПАОК от евротурнирите. Тази вечер (21 юли) футболистите на Станимир Стоилов посрещат гръцкия гранд на "Герена", а реваншът в Солун е на 28 юли.

"Не само че искам, но съм убеден, че ще видя един ентусиазиран Левски. Трябва да играе с хладна глава и с разум, защото отборът на ПАОК е доста сериозно име и като качества, и като индивидуалности. Сигурен съм, че Станимир Стоилов и щабът му ще направят всичко възможно Левски да изглежда като отбор, който знае и може да постигне целта си, която си я е поставил", започна коментара си Топчо, който не се съмнява, че победата е възможна:

"Когато има симбиоза между публика, отбор и треньор, Левски винаги е постигал успехи. Да, ПАОК е сериозно име, но мачът не е започнал, а има и реванш. Левски не може да бъде отписван срещу нито един отбор. Така че съм сигурен, че ще направим всичко възможно по силите си и възможностите си, естествено, надяваме се и късметът да е малко нас, за да имаме спортно щастие и да постигнем добър турнирен резултат в първата среща".

"Най-важното е играчите да спазват тактическите указания на Станимир Стоилов и неговия щаб. Оттам нататък да бъдат по-смели и да не се притесняват от евентуалните грешки, защото всеки ги прави. Друго е да хванат вълната и емоцията на публиката, която ще бъде плътно зад тях и това е неописуем допинг. Така че нека играят с горещо сърце и хладен разум", призова Топузаков.

"Това да играеш пред пълни трибуни е може би най-голямата емоция във всеки един футболист. Надявам се, че те ще вземат само положителната страна и няма да има притеснение, напрежение и скованост в техните действия. Да покажат своите качества и като индивидуалности, и като отбор. Сигурно е, че ще има и трудни моменти срещу отбор като ПАОК, но не трябва да се предаваш никога и до последния съдийски сигнал. Левски има шанс и аз съм сигурен, че можем да постигнем добър резултат в първия мач".

"При пълни трибуни на стадион "Георги Аспарухов" и мачовете, които играхме по време на нашето поколение, има доста прилики. Аз специално от тогавашния силен период в евротурнирите не мога да отлича един мач, но много са спомените. Олимпик Марсилия, когато победихме тук доста трудно и сладко. Дори един Динамо Букурещ, който беше шампион на Румъния, го победихме с 1:0. Оксер също мога да спомена. Пред препълнени трибуни на "Герена" винаги сме постигали малко по-трудни и измъчени, но все пак победи, които са радвали сърцата на всички левскари", добави още 45-годишният Елин Топузаков.

Вижте още: "Делението при мен вече го няма" - Димитър Бербатов очаква Левски да бие ПАОК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички