Валери Божинов срещу Левски: Ще накара ли Станимир Стоилов да съжалява, че го отпрати?


Валери Божинов срещу Левски: Ще накара ли Станимир Стоилов да съжалява, че го отпрати?
Снимка: LAP.bg

3024 0

До голяма степен изненадващо - Валери Божинов си намери нов клуб и ще играе за Септември София във Втора лига. Новината се появи в днешния ден - понеделник (10 януари), като малко след това бе потвърдена и официално от столичния клуб.

Разбира се, Божинов ще трябва да почака за своя официален дебют, тъй като зимната пауза в България приключва към средата на месец февруари. Достатъчно време и за нападателя да влезе във форма. Както е известно, за последно той бе част от друг тим от София - Левски.

Още с идването си обаче Станимир Стоилов даде ясно да се разбере, че няма да разчита на опитния нападател и че не му е нужен в състава, дори и за резерва. Така пътищата на "сините" и Божинов за пореден път през годините се разделиха.

По ирония на съдбата обаче съвсем скоро ще се пресекат отново. И двата тима участват на четвъртфиналната фаза за Купата на България, където жребият ги противопостави един срещу друг - Септември София срещу Левски в началото на месец март.

А това ще е и шансът за Божинов! На няколко пъти той споделяше мнението си, че не се чувства сякаш трябва да приключи с футбола, че е уверен в това, че има какво още да даде и разполага с качествата, за да продължи. Какъв по-силен начин тези думи да бъдат доказани от бившия нападател на Ювентус и Манчестър Сити от това да "накаже" отбора, който не повярва в него?

Трансферът му в Септември пък може да се окаже и потвърждение за Левски - че Мъри Стоилов е бил прав. Все пак, ако Божинов не се справя във второто ниво на футбола в България, няма как да има претенции, че е имал място в клуб като Левски! От Септември пък поясниха и защо са привлекли Валери Божинов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички