Изненада: Валери Божинов подписа с отбор от София


Изненада: Валери Божинов подписа с отбор от София
Снимка: Yulian Todorov/ LAP.bg

6053 0

35-годишният български нападател Валери Божинов си е намерил нов отбор и е подписал договор със Септември София. Новината бе съобщена от БТА, като се твърди, че споразумението между Божинов и клуба е краткосрочно, а целта е отборът да се върне в елита на българския футбол.

Така Божинов, който за последно носи фланелката на друг клуб от столицата - Левски, прибавя пореден клуб, за който е играл в своята богата кариера. Той е бил част от Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг Лисабон, Верона, Виченца, Левски, Тернана, Партизан Белград, Мейджоу Хака, Лозана, Риека, Ботев (Враца), Пескара.

Към момента Септември се намира на 6-ата позиция във Втора лига на България. Отборът има 36 точки от 21 мача, като изостава на 5 точки от четвъртия Миньор Перник и на 8 от третия Етър. Лидер е Спартак Варна с 45 пункта от 20 срещи.

Роденият в Горна Оряховица централен нападател се оказа ненужен на "Герена" през 2021-ва година. От Левски бяха готови да му предложат да остане в клуба с ръководна позиция, но Божинов на няколко пъти отсече, че не се чувства готов да спре с футбола и че смята, че може да продължи да бъде футболист на най-високо ниво.

Това пък бе третият му престой в Левски, след като е бил част от "сините" и през 2014 година, и през 2019 година. С пристигането си обаче Станимир Стоилов даде ясно да се разбере, че няма нужда от Божинов като нападател в клуба.

Само преди часове пък стана ясно и кой ще е новият наставник на Септември София - "скандалджия", който доскоро бе начело на друг тима от Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички