Валери Божинов: Когато отидох в Италия, ядях паста и хляб заедно


Валери Божинов: Когато отидох в Италия, ядях паста и хляб заедно
Снимка: Getty Images/Guliver

3996 0

Бившата футболна звезда на България Валери Божинов призна колко много от постигнатото в кариерата си дължи на първия си елитен клуб Лече и на треньора Зденек Земан. Нападателят разказа как чехът е променил не само играта му, но дори начина му на хранене в Лече.

"Избухнах благодарение на Земан. Неговата диета? Бях свикнал да ям паста и хляб заедно. Земан ни накара да бягаме много, но той ми позволи да избухна и аз съм му благодарен и до днес", заяви българинът пред "Teleradiostereo".

Както е известно, Божинов дебютира в Серия А на 15 години. Tрите години в Лече го направиха любимец на феновете и те не приеха добре преминаването му във Фиорентина. "Мислех, че ще стана топ футболист, но в живота се правят грешки. Във Фиорентина бяхме наистина страхотен отбор, там бяха Фиоре, Тони, Йоргенсен и много други. Добър отбор, който завърши четвърти в Серия А", спомня си нападателят.

Той изпитва голяма признателност и към Панталео Корвино, тогавашен спортен директор на Лече, който го открива и го води в италианския клуб, макар и още юноша. "В живота се правят грешки, особено когато си млад. Може би почувствах популярността твърде рано: на 18 печелех много и може би не послушах съветите, които ми даде Корвино. Сегам поемам отговорност, дори и да искам да се върна към тогава с ума, който имам сега", обобщава Божинов. Ето за какво най-много съжалява в кариерата си Божинов. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички