В Сърбия: Треньорската кариера на Йоканович тръгна от българския Левски


В Сърбия: Треньорската кариера на Йоканович тръгна от българския Левски
Снимка: Getty Images

1990 0

Източник на сръбския "Informer" изтъкна ролята на Левски в кариерата на Славиша Йоканович. Повод за това стана информацията му, че сръбският Партизан иска да назначи за свой треньор Саша Илич, който води родния ЦСКА.

Анонимният източник на медията посочва, че ако направи столичния гранд шампион, Илич едва ли ще се раздели с клуба. "Ръководството (на Партизан, б.а.) би искало Саша да се върне в Партизан, но са наясно, че дори и да не спечели титлата, вратите на европейските лиги ще бъдат отворени за него, защото той се доказа като отличен треньор в България. А Славиша Йоканович е започнал кариерата си от българския Левски", посочва той.

Трябва да се отбележи, че Йоканович работи на "Герена" през 2013 г., но не изкара много време на поста. Преди обаче да поеме Левски, сърбинът води Партизан и спечели златен дубъл с него, а после защити и двете си титли. След това той работи в тайландския Муатонг Юнайтед, преди да акостира в София.

След като се раздели със 'сините", 54-годишният сега треньор пое испанския Еркулес. Последваха назначения в Уотфорд, Макаби тел Авив, Фулъм и други. Последната му месторабота беше руският Динамо (Москва). А ето какви планове за кариерата си има Йоканович след раздялата с Динамо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички