В Русия: Левски отказа контроли с наши отбори, но е бил собственост на руснак


В Русия: Левски отказа контроли с наши отбори, но е бил собственост на руснак

10217 0

В Русия още не могат да преглътнат отказа на Левски да играе контроли с техни тимове тази зима. На тази мисъл навежда материал в популярно издание, в което основната тема е, че "сините" някога са били собственост на руснак и всички на "Герена" много са искали да играят с руски отбори, но в евротурнирите.

Разбира се, този руски собственик е добре известният Майкъл Чорни, който придоби столичния гранд в самия край на 20-и век. Изданието, което пише материала, е sports.ru, като авторът нарича Чорни "Миша-Криша".

"Левски се оказа трендсетър за масовите откази за контроли с руски отбори, но преди 20 години беше обратното. Тогава Левски беше собственост на човек, роден в СССР, в клуба работеха няколко граждани от постсъветското пространство. И всички те много искаха да играят с руски отбори в европейските турнири", пише изданието.

В материала се припомня, че Левски е бил купен от 'алуминиевия цар на Русия", който е започнал с улични лотарии в Ташкент и е направил милиони в държавни фабрики, които след това е изкупил. Чорни е определен като "руски олигарх". Авторът не пропуска да напомни и че Левски е бил пред спонсорска сделка с руската компания "Газпром", която се е провалила.

Sports.ru пише, че руският бизнесмен е бил изгонен от България през 2000 г., но е продължил да владее Левски от дистанция. Той е бил обвинен, че е дал подкуп на бившия премиер Иван Костов, за да развива спокойно бизнеса си в страната. А ето какви разкрития за Левски направиха игралите в клуба граждани на бившата СССР. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички