В Русия: Чорни плати на съдията, за да бие България - Русия, през 97-ма


В Русия: Чорни плати на съдията, за да бие България - Русия, през 97-ма

7957 0

Скандално твърдение направи бившият президент на Руския футболен съюз Вячеслав Колосков. Според него, съдията от световната квалификация между България и Русия през 1997 година - Вацлав Крондъл, е бил купен от българска страна. Както е известно, България спечели този мач с 1:0 с гол на Трифон Иванов и се класира на Мондиал 1998. Това бе последното ни класиране на Мондиал. Русия пък загуби шансове за участие на шампионата във Франция.

Според Колосков, на Крондъл му е било платено от руснак - от Майкъл Чорни, който по това време тъкмо е навлизал в българския бизнес. Впоследствие Чорни стана собственик на Левски.

"На мача беше един от братята Чорни, Михаил, който притежаваше в България голяма компания. И той имаше интерес българите да победят и да се класират на Световно първенство. Имам чувството, че съдията за работата си на този мач получи добро възнаграждение. Но не мога да го докажа", коментира Кослосков пред "Чемпионат".

"Никой не разследва този мач. Но присъствието на Миша Чорни в тази история, заинтересоваността му в българския бизнес, всичко това ме навежда на тази мисъл. Сигурен ли съм, че "убийството" на Русия бе преднамерено? На 100%. Даже нямам съмнения!", отсече бившият шеф на руския футбол. А какво са двете възможни групи, в които можем да попаднем, ако се класираме на Евро 2020, вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички