В РСМ: "Невинните" българчета с обидни лозунги за македонския Илинден


В РСМ: "Невинните" българчета с обидни лозунги за македонския Илинден
Снимка: Sportlive.bg

39326 0

Сайтовете в Северна Македония очаквано не подминаха реванша на техния Шкупи срещу Левски в Лига на конференциите, без да използват любимата си дума "провокация". Някои от тях виждат провокация във всичко, което Левски, феновете или българите като цяло правят.

Сега повод за критики от Скопие стана хореографията на "сините" привърженици на "Герена", както и техни скандирания. Агенция "Макфакс" написа, че те са издигнали "обидни лозунги за македонския народ" и за най-големия "македонски" празник - Илинден. "Левскарите не спираха да пеят, че "Илинден е Великден за българина", посочва медията.

Транспарантът "Ако някой каже, че не съм македонец, ще му откъсна езика, а ако каже, че не съм българин, ще му откъсна главата" - цитат от великия водач на ВМРО - Тодор Александров, също беше упоменат от "Макфакс".

"Българите не могат без провокации!!! Те нямаха търпение отново да демонстрират националистическите си чувства към македонските корени и народ", пише пък sportplus.mk и определя феновете като "невинните" българчета, думата "невинни" е в кавички.

"В напрегната атмосфера, с обидни транспаранти и скандирания по време на мача, Левски удържа преднината, която създаде в първия мач в Скопие, и триумфира за втори път", отбелязва телевизия "Канал 5". А ето хореографията, с която феновете на Левски омаломощиха Шкупи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички