СНИМКА: Феновете на Левски припомниха на Шкупи кои са и къде са с красива хореография


СНИМКА: Феновете на Левски припомниха на Шкупи кои са и къде са с красива хореография
Снимка: Sportlive.bg

27930 0

Със страхотна хореография се отличиха феновете на Левски в домакинството си на Шкупи във втори предварителен кръг на Лига на конференциите. Преди началото на мача те издигнаха едновременно малки плакати в 3 цвята - червено, черно и жълто, изписвайки на червено-черен фон годината 1903.

Това, разбира се, беше отправка към Илинденско-Преображенското въстание, във вчерашния ден от което се навършиха 120 години. По този начин "сините" фенове не само почетоха паметната дата, но и припомниха на гостите от Скопие кои са и къде се намират. Отпред на черен транспарант стоеше следният надпис: "Илинден, майко, Илинден, за българите Великден".

Както всеки българин знае, Илинденско-Преображенското въстание е въстание срещу османската империя, организирано от ВМОРО. То е върхова точка на националноосвободителното движение на македонските и тракийските българи. Бунтът е жестоко потушен, а десетки хиляди от засегнатите райони бягат в пределите на свободна България.

Както е известно, не само феновете, но и много хора, сред които политици, в пределите на днешна Северна Македония отричат българския си произход и хранят голяма, изкуствено разпалвана омраза към България. А ето какви думи отправи към Шкупи известният левскар Влади Въргала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички