В памет на Апостола: Левски ще бъде със специален екип за 19-и февруари


В памет на Апостола: Левски ще бъде със специален екип за 19-и февруари
Снимка: ПФК Левски

2137 0

Носителят на Купата на България Левски ще отдаде почит на своя патрон Васил Левски на 19-и февруари. Тогава се отбелязват 150 години от обесването на Апостола. В същия ден футболният тим гостува на Пирин в Благоевград.

В този сблъсък футболистите на Станимир Стоилов ще бъдат облечени в изцяло черен екип, информират колегите от "24 часа". Освен това на фланелките на играчите ще бъде изобразен ликът на Васил Левски, допълва още изданието.

Припомняме, че е традиция в "синия" клуб да отбелязват тази дата. Всяка година не само привърженици на футболния клуб, но и ръководството и самите играчи се събират на паметника на Апостола, за да му отдадат почит.

Кога Левски е играл в черно за последно?

Не са много случаите в историята, в които Левски е играл с изцяло черни фланелки. През сезон 2020/21 третият екип на футболния отбор бе в черно.

Преди да се стигне до двубоя между Левски и Пирин Благоевград обаче "сините" трябва да подновят сезона с домакинство във Велико Търново срещу "моряци". Преди часове от БФС официално направиха ключова промяна за Левски - Черно море.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички