В новия му вид: Най-скъпата възможна 11-ка на Левски - изненадващ играч попада там


В новия му вид: Най-скъпата възможна 11-ка на Левски - изненадващ играч попада там
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Официален сайт на Левски

8036 0

Левски представи официално трети нов футболист през зимния трансферен прозорец. Централният защитник Хоакин Фернандес вече се присъедини към "сините" на подготвителния им лагер в Турция и се запозна с новите си съотборници.

Все още не е ясно как старши треньорът Николай Костов ще процедира с новите попълнения и дали и колко от тях ще са титуляри. Не е сигурно и дали няма да има още продажби на основни футболисти, като интересът е най-голям към Уелтън и Хосе Кордоба.

Екипът на SportLive.bg обаче направи проверка как би изглеждал настоящият най-скъп стартов състав на "сините". В него не включваме Дарлан, който почти със сигурност ще бъде продаден, както и Андриан Краев, който дори да не бъде трансфериран, няма да играе повече за отбора.

Още: Легенда на Левски пред SportLive: Не виждам кой здравомислещ човек би искал Станимир Стоилов да се върне

Най-скъпият потенциален състав на Левски в момента

Хосе Кордоба на подготвителния лагер с Левски в Турция

С липсата на двамата пък се отваря място в своеобразната 11-ка за едно от новите попълнения. Това е Карлос Охене, въпреки че полузащитникът е оценен на едва 150 хиляди евро от специализирания сайт Transfermarkt. За другите двама нови няма място, което е логично, предвид факта че Хоакин е оценен на 175 хиляди евро, а Фабио Лима на 200 хиляди евро.

Общата стойност на въпросната 11-ка (в схема 4-2-3-1) е 14,20 милиона евро, като прави впечатление, че в нея попадат цели петима българи. Все пак тя е по-ниска, предвид липсата на имена като Роналдо, Андриан Краев, Жереми Петрис и Дарлан. Ето и въпросния състав и цената на играчите в него според Transfermarkt:

Половината отбор е от българи

Пламен Андреев се подготвя с Левски

Пламен Андреев (1,60 милиона евро), Цунами (1,30 милиона евро), Хосе Кордоба (3,20 милиона евро), Келиан ван дер Каап (1,00 милиона евро), Патрик-Габриел Галчев (750 хиляди евро), Асен Чандъров (600 хиляди евро), Карлос Охене (150 хиляди евро), Илиян Стефанов (800 хиляди евро), Уелтън (2,20 милиона евро), Марин Петков (1,20 милиона евро), Рикардиньо (1,40 милиона евро).

С добри изяви новите попълнения на "сините" могат лесно да намерят място в 11-ката. Кой обаче е Хоакин Фернандес? Новият защитник на Левски има магическо докосване и е подценен "халф" (ВИДЕО).

Още: "Това е големият удар на Левски със Сираков... ако не е лъжа"

Позабравеният морал, показан от Цунами

"Мрежа от детайли": Бяха звезди в Първа лига, а сега не ги искат - бивши играчи на ЦСКА, Левски и Лудогорец без отбори

"Мрежа от детайли": Левски ще чупи трансферни рекорди - най-скъпите сделки на "сините" през века

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички