Позабравеният морал, показан от Цунами


Позабравеният морал, показан от Цунами
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3748 0

"Изпитвам огромно уважение. Така го почувствах заради всичко, което направиха за мен, вратите, които ми отвориха, начинът, по който се отнасят към мен и семейството ми. Вътрешно така почувствах, че от уважение няма за какво да се замислям. Дължа го на клуба".

Това са думи на Цунами пред колегите от "Спортал" по време на подготвителния лагер на Левски в Турция относно бързото подновяване на своя договор. На бразилския краен защитник, който пристигна в "синия" клуб само преди 2 години. Горе-долу по същото време навярно е разбрал и за България, а и за Левски.  Но с това изказване Цунами демонстрира едни качества, които стават все по-редки в днешно време, а затова и все по-ценни.

Цунами бързо се превърща в лидер и любимец в Левски

Още: "Това е желанието ми": Звезда на Левски проговори за трансфер, сети се за Станимир Стоилов

Преди време подобно изказване едва ли би направило дори впечатление на феновете, но събитията не само при 26-кратните шампиони, а и в целия футбол, претърпяха толкова много завои в последните години, че моралът и ценностите отстъпиха пред парите и договорките.

Агенти, мъчещи се да помогнат на клиентите си, а и не само на тях - със солидни договори и комисионни, оставяйки на заден план чисто футболния аспект. Готови да пренебрегнат мястото на терена заради "по-добър живот" извън него. Картина, която наблюдаваме все по-често не само у нас.

На фокус обаче в последните месеци е Левски, който претърпява вече поредната си криза на всякакво ниво – игрова, морална, ръководническа, фенска и всякаква, каквото може да съществува. Опрени до стената от финансови задължения, столичани не са в позиция, в която с лека ръка да могат да отхвърлят предложения за свои играчи. От друга страна – футболистите далеч не ги улесняват, най-вече с отказите си или забавянето да преподпишат нови договори. Андриан Краев и Жереми Петрис са пресните примери за това. Разбира се , без да се знаят всички подробности около тях, все пак остава една горчивина, че двете страни не успяха да намерят общ път и език при преговорите. Обща цел, при която няма да има сърдити, а удовлетворение за всички замесени.

И Петрис, и Краев до този момент постигнаха своя връх в кариерите си на "Герена" – развиха се и успяха да покажат на какво са способни така, че и други да забележат.  А те пък от своя страна имаха огромна заслуга за отличното представяне на столичани - спечелването на Купата, както и емоциите в Европа. И дотук с фанфарите – докато не се появят парите, които започват да движат дори и разума.

Още: В Бразилия виждат Цунами като перфектен за футбола им, впечатлени са от показаното в Левски

Не такъв обаче е случаят с Цунами, който показа позабравените романтика, морал и благодарност. Именно бразилецът преподписа бързо и без увещания, защото е оценил вратата, която бе отворена пред него. Оценил е шанса, който му бе даден, и е решил, че сега е неговият момент да се отблагодари.

Цунами показа, че оценява дадения шанс в Левски

Неотдавна именно той отново впечатли, като бе един от малкото, ако не е и единственият, който поднесе извинение след загуба от ЦСКА 1948 в началото на ноември. Тогава това бе третият пореден мач без успех за отбора му.

"Искам да оставя нещо тук, тъй като изпитвам срам от последните резултати! Знаем, че нашите привърженици винаги и независимо от всичко са ни подкрепяли, но вероятно за миг забравяме какво точно представлява Левски в нашата държава! Ние сме най-обичаният клуб в България и трябва да осъзнаваме отговорността, която поемаме, когато носим синята фланелка и представляваме този клуб! Поднасям своите искрени извинения на всички, които обичат Левски".

Още: Лидер в Левски тренира с персонален треньор, докато не е при "сините"

Тези две емоционални признания от Цунами ни подсказват, че все пак всички трябва да опитат да бъдат по-смирени и благодарни, търсещи път към компромис. А именно това може да се окаже и пътят към мечтания успех...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички