Легенда на Левски пред SportLive: Не виждам кой здравомислещ човек би искал Станимир Стоилов да се върне


Легенда на Левски пред SportLive: Не виждам кой здравомислещ човек би искал Станимир Стоилов да се върне
Снимка: Lap.bg

18638 0

Левски играе добре, но многото пропуски и наивни грешки в отбрана го лишават от точките. На това мнение е старши треньорът на "сините" Николай Костов, това споделя и бившият футболист на тима Емил Спасов, който е постигнал редица успехи с клуба в миналото.

В специално интервю за SportLive.bg Спасов защити Костов и сподели, че специалистът върши добра работа и трябва да остане начело на отбора. Той се върна в близкото минало, когато "сините" записаха кошмарна серия под ръководството на Станимир Стоилов, който остава един от любимците на привържениците.

Спасов се учуди от факта, че някои фенове на Левски искат Мъри да се върне начело на клуба и го молят да го стори, при положение, че той сам си е тръгнал, без да бъде гонен. "Не виждам кой здравомислещ човек би искал това", дори заяви Спасов, като напомни и историческата серия от  мачове без победа, която записа.

Емил Спасов се чуди защо феновете на Левски искат Мъри Стоилов и му се молят да се върне

Още: Емил Спасов пред SL: Резултатите на Левски в контролите са проблем за тези, които не разбират от футбол

"Аз мисля, че той (бел. ред. Николай Костов) се справя добре, отборът през есента играе много приличен футбол, много по-директен - такъв, какъвто всички левскари обичаме. Нямаше много успехи по ред причини, загубиха много точки от невнимание, а и от факта, че трудно вкарваме голове, очевадно за всички. Но това беше така и при Мъри Стоилов, нека да не забравяме за хората, които величаят и искат да върнат Стоилов по някакъв начин.

Емил Спасов с интервю

Аз не виждам това как може да стане. Да не забравяме, че той сам си тръгна от клуба и никой не го е гонил. И не е нормално някой да напусне клуба, а ти после да се молиш да се върне. Не виждам кой здравомислещ човек би желал това нещо, а доста Ваши колеги го желаят, не знам по какви причини. Доста бързо забравиха единадесетте пагубни лоши мачове, които направи. Това е рекорд за клуба за всички времена" - започна Спасов.

Той посочи като фактор за неуспешните резултати и това, че няма толкова качествени футболисти в отбора, за да се направи нещо голямо. Освен това допълни, че грешки при трансферите се правят и от най-големите клубове, но те компенсират със спонсори и други неща.

Защо се иска оставка на Николай Костов?

"Интересно защо искат оставката на Костов, при положение че отборът не играеше лошо, правеше много пропуски, вкарваха им лесно голове след груби грешки. Но аз и преди го казвах, и сега ще го кажа: Левски играе много по-добре, играе атакуващ, модерен футбол. Това, че няма достатъчно качествени футболисти, за да направи нещо голямо, е налице. Само че при сегашната продажба на футболисти, не знаем какви ще се вземат.

Още: "Мрежа от детайли": Шестима издържаха изцяло на екшъна "Първа лига" - един от ЦСКА, Левски и Лудогорец далеч назад

Старши треньорът на Левски Николай Костов в действие

А грешки на трансферния пазар правят всички, дори най-големите клубове, с футболисти за милиони. И ги продават след време за много по-ниска цена. Но те компенсират със спонсори и други неща. При нас много трудно може да се вземе качествен футболист, свободен агент и за малко пари. А ние точно такива търсим. Надявам се да намерим все пак такива играчи, които и да се впишат в отбора" - каза още Спасов.

В първата част от интервюто му пред SportLive.bg пък бившият футболист на "сините" посочи големия удар на Наско Сираков с Левски, като изрази надежда и вяра, че не е лъжа.

"Бях му опора в труден момент": Ас на ЦСКА за емоционален миг със звезда на Левски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички