"Това е големият удар на Левски със Сираков... ако не е лъжа"


"Това е големият удар на Левски със Сираков... ако не е лъжа"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

10893 0

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков търпи критики от част от привържениците на "синия" клуб, но други са плътно зад него. В подкрепа на легендата се обяви и видна фигура от историята на клуба.

Шесткратният шампион на България Емил Спасов, който е бивш футболист на Левски, даде специално интерво за SportLive.bg. В него категорично заяви, че подкрепя управлението на Сираков. Той на няколко пъти подчерта в колко труден момент мажоритарният собственик се е заел с любимия си клуб.

Спасов е на мнение, че в Лудогорец например е лесно, тъй като се дават големи суми и може да бъде привлечен едва ли не всеки футболист. "Трудно е на Сираков, на Боримиров, на костов с това тежко наследство", връщайки се към дълговете, трупани от предишни години.

"Наско Сираков се зае с Левски в труден момент, лесно е при Лудогорец"

Още: Позабравеният морал, показан от Цунами

Наско Сираков пресконференция за Левски

"Зае се с управлението в един много тежък момент, в едно страхотно безпаричие. Само хора, които са работили така, знаят как се работи с малко пари, защото е много лесно, когато зад теб стои богат спонсор. Както е в Лудогорец - да можеш да си позволиш да купуваш който си пожелаеш за големи суми, да попълваш отбора, да купуваш, да продаваш, да заменяш. Така е много лесно. Трудно е така, както е сега в Левски. Трудно е на Сираков, на Боримиров, на Костов с това тежко наследство, което получиха от миналото.

Искаме да имат успехи, а се знае какъв е натискът и от НАП, и от други хора, за връщане на пари. Знаете какви дългове има клубът за сектора, който направиха предишни ръководства. Всичко това тегне и е много трудно да се управлява една фирма, която си наследил с толкова много загуби" - споделя Спасов пред SportLive.bg.

Той е на мнение, че феновете вече са се обезверили и посещават по-малко мачовете. Това трябва и да е целта пред Левски - с игра и победи да ги върне по трибуните и да получава финансови средства и подкрепа посредством тях.

"Затова заставам зад ръководството на Сираков и хората около него, защото те полагат неимоверни усилия, стараят се отборът да бъде това, което трябва да е, но това не е никак лесно. И не става бързо, защото пари не идват отникъде. Виждате, че феновете постепенно се обезвериха, пък и в това тежко време за всички българи много трудно хората могат да отделят толкова години средства от джоба си, за да помагат на клуба.

Емил Спасов - легенда на Левски

Още: "Мрежа от детайли": Шестима издържаха изцяло на екшъна "Първа лига" - един от ЦСКА, Левски и Лудогорец далеч назад

Разбира се, ако отборът тръгне, заиграе и започне да печели, те отново ще се върнат на "Герена", ще си купуват билети, ще пълнят стадиона, но това пак става чрез игра. Дано съумеят да направят нещо през пролетта, така че, ако не друго, то поне да побеждават и да привлекат публиката отново. Да си купуват феновете карти, билети и да подкрепят отбора на стадиона" - каза още той.

Продажбата на Роналдо е същински удар за Левски

Освен това Спасов коментира и трансфера на Роналдо в Русия. Според него това е най-големият удар на ръководството в последните години. Той вярва и се надява, че спекулациите относно това, че всъщност е лъжа, че е прибрана толкова солидна сума, не са точни.

"Сумата, срещу която е договорен Роналдо, е добра и според мен. Ако е реална, защото има спекулации, че е много по-малка. За мен това не отговаря на истината. За тези пари, които дават, бих го занесъл на ръце до летището и бих го съпроводил до Русия.

Ако сумата е действително такава, това е може би най-големият удар, в положителен смисъл, за ръководството на Левски в последните години. Дано е реална сумата, тя ще допринесе за привличането на нови футболисти и за оправянето на част от дълговете" - каза още той. Вижте и още от първата част от интервюто на Емил Спасов пред SportLive.bg.

Още: "Бях му опора в труден момент": Ас на ЦСКА за емоционален миг със звезда на Левски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички