В Левски са на дни от нова опасност от масово разтрогване на играчите


В Левски са на дни от нова опасност от масово разтрогване на играчите
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3184 0

Футболистите на Левски са пред нов тримесечен цикъл без заплати, като подобно е положението и със служителите на клуба. За последно играчи и персонал са получили възнаграждения за октомври. При затваряне на тримесечния цикъл - в началото на февруари, всеки футболист може да разтрогне договора си по вина на клуба и да си намери нов отбор, пише "Тема спорт".

Към момента ръководството на "сините" не е получило намеци от футболисти, които са готови да разтрогнат, но подобни решения биха могли да зависят от времето на реакция. Очаква се разговори на тази тема да бъдат проведени към края на седмицата. Утре собственикът на клуба Наско Сираков ще се присъедини към лагера на тима в турския курорт Белек.

Според изданието Сираков е уверил треньора Станимир Стоилов при преговорите с него през лятото, че от януари 2022 година заплатите повече няма да бъдат забавяни. Думите му са били подкрепени и от представители на генералния спонсор. Стоилов вероятно ще повдигне въпроса пред своя ръководител още утре вечер.

"Тема спорт" пише, че в Левски не очакват нови източници на приходи. Самият треньор и екипът му също са доста назад със заплащането, като се твърди, че Мъри изобщо не е получавал пари за работата си досега. Забавени са и плащания към кредитори, финансови и данъчни институции. Спонсорският ангажимент на "Палмсбет" стигал само за погасяване на най-старото задължение - това към НАП, което е 143 000 лева месечно. Вчера стана ясно, че Сираков е провел редица срещи относно сдружението. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Жените на Шави: Майка му го задържа 18 г. в Барса, съперничи за съпругата си на съотборник

Миналата вечер треньорът на Барселона Шави изуми футболния свят с убедителната победа над не кой да е, а над...

Реклама
Най-четени новини

виж всички