"Синята" приказка приключи в зародиш: Левски е аут от Европа, Николай Михайлов е големият грешник


"Синята" приказка приключи в зародиш: Левски е аут от Европа, Николай Михайлов е големият грешник
Снимка: LAP.bg

36024 0

Българският гранд Левски сензационно отпадна в третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите, след като бе отстранен от малтийския Хамрун Спартанс. "Сините" загубиха с 1:2 след 120 минути игра на "Герена", а при дузпите малтийският тим категорично победи с 1:4.

Големият грешник за "сините" се оказа капитанът Николай Михайлов, който бе с основна вина и при двата гола във вратата му. Стражът на Левски направи две грешки, от които Хамрун се възползва и успя да докара мача до дузпи, където Левски тотално се пропука.

Пред близо 20 хиляди фенове на "Герена" Левски започна по-силно срещата и създаде няколко голови ситуации през първото полувреме, но не се възползва. Времето течеше, а минималният аванс от първия мач оставаше все така крехък. 

Така дойде 78-ата минута, когато Хамрун наказа Левски след гол на Гийомер, който прокара топката между краката на Михайлов. В 91-ата минута Левски успя да изравни с гол на Цунами, но секунди по-късно Хамрун вкара нов гол след хаотични действия на отбраната на "сините" и нескопосано излизане на Михайлов.

В продълженията Левски продължи да натиска, но не намери път към вратата на Хамрун. Така се стигна до дузпи, където Марин Петков реализира, но Цунами и Филип Кръстев изпуснаха от бялата точка. Хамрун пък бе безпогрешен - вкара и четирите си дузпи. 

Официален дебют за Левски направи Ивелин Попов, който влезе в 120-ата минута за дузпите. До неговото изпълнение обаче така и не се стигна. Сега Левски ще трябва да се фокусира изцяло върху първенството, като следващият мач е с Хебър на 20 август. Хамрун пък ще срещне Партизан в плейофите за влизане в групите на Лигата на конференциите.

РАЗВОЙ НА МАЧА ЛЕВСКИ - ХАМРУН

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само 90 секунди игра Левски можеше да излезе напред в резултата на стадион "Георги Аспарухов". Уелтън проби опасно по десния фланг и центрира остро в наказателното поле към Роналдо, който обаче не успя да засече топката от непосредствена близост до вратата на Хамрун.

В средата на полувремето Уелтън опита два изстрела, които бяха спасени рутинно от Бонело. В 35-ата минута "сините" стигнаха до нов страхотен шанс за гол: след центриране от статично положение топката бе подадена с глава към Краев, който също игра с глава, но ударът му бе избит от Бонело в гредата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част продължи в духа на първата - с надмощие на Левски, но и без сериозни голови ситуации пред някоя от двете врати. "Сините" контролираха срещата, но не успяваха да решат всичко с втори гол. Хамрун пък срещаше трудности да изнесе играта пред вратата на Михайлов.

В 78-ата минута обаче Хамрун успя да вкара гол и да изравни общия резултат от двата мача. След пробив по левия фланг се стигна до центриране в наказателното поле, което бе засечено от Матю Гийомер. Неговият удар бе париран от Михайлов, но стражът на "сините" не улови топката. Това позволи на Гийомер да направи добавка, за да прокара топката между краката на Михайлов - 0:1!

В заключителните минути Левски постави под обсада вратата на Хамрун и стигна до изравнителен гол в 91-ата минута. След центриране от корнер топката бе отклонена, за да стигне до Цунами на далечната греда, който засече с глава в мрежата - 1:1!

Едва минута по-късно обаче Хамрун отново излезе напред в резултата. Отбраната на Левски действа хаотично, Михайлов пък излезе необмислено в опит да изпревари играч на Хамрун, а в резултат на това се стигна до нов гол, реализиран от Райън Камензули - 1:2!

ПРОДЪЛЖЕНИЯ

Продължението започна с неприятна вест: част от прожекторите на стадион "Георги Аспарухов" спряха да светят, а в резултат на това осветлението на игрището намаля. Главният арбитър взе решение да остави мача да продължи още 10-на минути с уговорката, че ако не се поправи проблема с осветлението, ще прибере двата отбора в съблекалните.

В продължението Левски бе далеч по-активен и търсеше всякакви начини да изравни резултата. Атаките на "сините" обаче не носиха търсения резултат. Най-активен за Левски бе Филип Кръстев, който в 109-ата минута можеше да вкара от пряк свободен удар, но стражът на Хамрун изби в корнер. Минута по-късно пък Додо пропусна невероятен шанс за гол пред вратата на Михайлов, след като не уцели топката на метри от голлинията.

В края на мача Хамрун за малко да стигне до гол във вратата на Левски, след като отбраната на "сините" не показа нужната концентрация. Станимир Стоилов пък включи в игра Ивелин Попов за дузпите, като това е и официалният дебют за Попето за "сините".

ДУЗПИ

Хамрун изпълни първата дузпа, която бе хладнокръвно реализирана от Монтебело. Марин Петкъв пък изпълни първия наказателен удар за Левски и реализира. Хамрун вкара и втората си дузпа, но Цунами изпусна от бялата точка. Гийомер вкара за 3:1 за Хамрун при дузпите. Филип Кръстев също пропусна от бялата точка за Левски. 

Хамрун можеше да спечели мача още при следващата дузпа, но ударът на Феделе бе спасен от Михайлов. Оказа се обаче, че стражът на Левски е напуснал голлинията си преди изпълнението на удара, заради което наказателният удар бе пребит. От втория опит Феделе вкара за 4:1 и Хамрун отстрани Левски от Лигата на конференциите.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Левски: Михайлов, Цунами, Сундберг, Кордоба, Ван дер Каап, Петрис, Цунами, Кръстев, Краев, Роналдо, Бари, Уелтън

Хамрун: Бонело, Камензули, Калегари, Емерсон, Биеличич, Корболан, Пърса, Домингос, Гиламие, Джони, Неделкович

ПРЕДИ РЕВАНША ЛЕВСКИ - ХАМРУН

Отборът на Левски е изключително близо до това да постигне първата си голяма цел през новия сезон - влизане в групите на Лигата на конференциите. Задачата пред "сините" е да не загубят реванша си срещу малтийския Хамрун Спартанс, което ще ги класира за плейофите.

Левски си тръгна с минимален аванс от Малта преди седмица, след като Филип Кръстев вкара в последните секунди на двубоя. Българският национал можеше да вкара още един гол за "сините", но пропусна дузпа в първото полувреме на мача.

За реванша възпитаниците на Станимир Стоилов ще могат да разчитат и на безрезервната подкрепа на "сините" запалянковци, които се очаква да напълнят стадион "Георги Аспарухов". За днешния двубой Жереми Патрис е под въпрос, след като пропусна последната тренировка на Левски.

ТОП коефициенти за двубоя Левски - Хамрун!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички