Успех, ЦСКА! Успех, Левски! Да живее СПОРТСМЕНСТВОТО!!!


Успех, ЦСКА! Успех, Левски! Да живее СПОРТСМЕНСТВОТО!!!
Снимка: Levski.bg

1249 0

Дългоочакваният момент почти настъпи - в 17:00 ч. на стадион "Васил Левски" в центъра на София, ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в мач, който България не е гледала от 17 години насам - ФИНАЛ ЗА КУПАТА между "червени" и "сини". На трибуните се очакват най-малко 36 000 зрители, които ще бъдат разделени от две буферни зони - между секторите "А" и "Б" и между секторите "В" и "Г".

ПЪТИЩАТА ДО ФИНАЛА

ЦСКА отстрани последователно Хебър Пазарджик, Арда Кърджали, Локомотив Пловдив и Славия (резултати и подробности).

Левски пък се справи с Марек Дупница, Септември Симитли, Септември София и Лудогорец (резултати и подробности).

СЕЗОН 2021/22

Титлата отново отиде на сметката на Лудогорец и "орлите" станаха за 11-и пореден път шампион на България. Два кръга преди края на шампионата, "червените" вече си гарантираха втората позиция и не могат да бъдат изместени от нея, а "сините" са на трето място с равен брой точки с четвъртия Ботев Пловдив.

Балансът на ЦСКА през кампанията (в Първа лига) - 29 мача, 16 победи, 8 равенства, 5 загуби, голова разлика 42:31!

Балансът на Левски през кампанията (в Първа лига) - 29 мача, 14 победи, 7 равенства, 8 загуби, голова разлика 36:25!

ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ

ЦСКА и Левски изиграха 3 мача през настоящата кампания:

26 септември 2021 година - ЦСКА 2:1 Левски (9 кръг)

6 март 2022 година - Левски 0:0 ЦСКА (22 кръг)

17 април 2022 година - ЦСКА 0:0 Левски (27 кръг, плейофи)

ИСТОРИЯТА

Левски е печелил Купата на България 26 пъти (за последно през 2007 година), а ЦСКА 21 пъти (за последно през 2021 година).

ИСТОРИЧЕСКИ ОБЗОР: Колко пъти и кога "сини" и "червени" са играли един срещу друг на ФИНАЛ за Купата на България? (ПЪЛНА РАЗБИВКА)

РЕФЕРЪТ

*Главен съдия на този финален сблъсък ще бъде Никола Попов! Припомняме, че от ЦСКА реагираха остро на неговото назначение, а впоследствие Станимир Стоилов нападна словесно Гриша Ганчев. В крайна сметка промяна не бе направена и именно Попов ще бъде този, който ще изведе 22-мата на препълнения "Васил Левски".

ПРЕЗ СЕЗОН 2021/22: Колко пъти, кога и как са завършвали мачовете, които Никола Попов е свирил на ЛЕВСКИ И ЦСКА?

ЗА ФИНАЛ КАТО ЗА ФИНАЛ

България е разделена на две половини и всеки човек си има своите лични пристрастия и мотиви - това е негово право! НО...

Нека си пожелаем преди, по време и след края на мача, да говорим единствено и само за качеството на футбола и за прекрасната обстановка, която хилядите "сини" и "червени" сърца ще създадат по трибуните на "Васил Левски". Нека си пожелаем имената на Никола Попов и неговите колеги да бъдат споменавани само като факт, че са ръководили този двубой. Нека си пожелаем органите на реда да не се налага да изпълняват активно своите задължения, а да са просто задължителната част от един такъв спектакъл. Защото...

От този финал зависи твърде много - ако "картите" се изиграят правилно, 15 май 2022 г. би могъл да се превърне в датата, след която БЪЛГАРСКИЯТ ФУТБОЛ да тръгне рязко във възходяща посока, а ИНТЕРЕСЪТ към него да се покачи неимоверно!

Успех, ЦСКА! Успех, Левски! Да живее СПОРТСМЕНСТВОТО!!!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички