Най-интересното от пресконференцията на Станимир Стоилов и Алън Пардю преди финала за Купата на България


Най-интересното от пресконференцията на Станимир Стоилов и Алън Пардю преди финала за Купата на България
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4668 0

Старши треньорът на ЦСКА Алън Пардю даде съвместна пресконференция с колегата си от Левски - Станимир Стоилов два дена преди финала за Купата на България.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ ДУМИТЕ НА СТАНИМИР СТОИЛОВ

"Специално в мен от доста време има предстартова треска и то не само за Купата, ами и за моя отбор. Изоставахме доста в резултатите, в битките, в класиранията. С оглед на това, че стигнахме до финал и можем да спорим за трофей, нормално е да има напрежение в играчите и в мен като треньор. При мен е малко по-спокойно. Достатъчно съм участвал и съм печелил купи в други държави".

"Снимката с купата ще изглежда по-добре затова я докоснах. Искам Левски и моите играчи да я докоснат. Важно е на терена какво ще се получи и който е по-добър на да спечели. Това е моето желание".

За състава

"Нямам проблеми в главата си със състава. Повече притеснения имам как ще играем. Срещу нас ще има един отбор, който има достатъчно опит. ЦСКА има над 12 мача в евротурнирите и в груповата фаза. Имат и достатъчно известен и опитен мениджър".

"Не съм имал разговори с Пламен Андреев. Той е израснал в школата на Левски, знае какво е да играе срещу ЦСКА. Да, нашият противник има повече опит. Пламен обаче е наш кадър и той ще си получи шанса. Напътствията са излишни, защото могат да вкарат младия вратар в ненужно напрежение. Той се представи добре в предните мачове, надявам се да задържи нивото".

За главния съдия Никола Попов

"Каквото имах да казвам по темата с Никола Попов, го казах. От днес нататък трябва да говорим за футбол и за феърплей. Той зависи от нас двамата като треньори, от футболистите, както и съдиите. Трябва да се обединим и след 17 години чакане нека по-добрият да спечели. За мен беше непонятна декларацията на ЦСКА".

"Искаме ми се да играем с хладен ум, но отбор като нашия, който се изгражда и е крехък, трябва да мине през такова напрежение. Още след полуфинала казах, че няма какво повече да искам от финал между Левски и ЦСКА. Така може би ще се кали всеки отбор. Ако спечелим, това ще е поредна малка стъпчица напред. Отбор се ражда при победи в големи мачове".

"Планът и идеите, които имам за развитието на Левски, ме карат да отстоявам решението си за вратарския пост. Ако ще и утре мачът да беше за световната титла. След като съм казал, че Андреев ще пази, значи той ще пази. Преди години същото беше и с Ники Михайлов. Нямам съмнения, че Пламен трябва да пази".

За мачовете срещу ЦСКА през сезона

"Мачовете протекоха при различна атмосфера и ситуация. При първия бяхме отбор, който беше при тежко положение. Тогава се противопоставихме, но загубихме. При втория нямаше условия за игра, а при третия мач бях на трибуните. Искам да държим нашия си стил и бъдем Левски, който всички очакват... и най-накрая да спечелим нещо след всички страдания".

"Винаги съм бил за взиамно уважение между клубовете. Много зависи от треньорите какво ще е поведението на играчите. Ако ние ги убедим, че трябва да играят със спортна злоба, но да спазват феърплея, ще се получи добър мач".

За Алън Пардю

"Има значителна промяна в поведнеието на отбора, откакто Пардю е начело. Имаме уважение един към друг. Имам огромен респект към постиженията му. Ще наблюдаваме футболните правила. Футболът не е война и трябва да победи по-добрият".

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ ДУМИТЕ НА АЛЪН ПАРДЮ

"Смятам, че в края на сезона формата е нещо много важно. Нашият отбор не е в най-добрата си, а Левски е в много добра моментна форма. Това е финал, който ще ни даде страхотна възможност да покажем каквото можем".

"Имам някакви идея в главата за вратарската позиция, но няма да я споделя сега. Мачът е много важен, но той няма нищо общо с бъдещето на клуба. Опитен мениджър съм. Все един от двата отбора трябва да загуби и бъдещето ни не трябва да е свързано с развоя на подобни мачове".

"Това е най-долямото дерби. Градът е разделен на две половини - "синя" и "червена". Има семейства, които са разделени. Изключително много страст ще има в този двубой не само на трибуните, но и на терена. Важно е страстта да бъде контролирана".

За Никола Попов

"Нямам какво да кажа за декларацията. Нямам общо с нея. Моята работа е да изграждам отбор и да го подобрявам. Имаме 5-6 футболисти, които могат да изграят на по-високо ниво. Концентрирам се изцяло върху това".

"Който загуби във финала, със сигурност ще е разочарован, независимо как е започнал сезона. Особено Левски, който е млад отбор. Ние не трябва да забравяме, че ЦСКА до средата на сезона се държеше близо до Лудогорец и претендираше за титлата. Не успхяме да задържим това ниво. Дойдох в много трудна ситуация. Имаше доста наказани и контузени футболисти. Направихме равен в първия мач, продължихме за купата, успяхме да победим Славия. Напрежението в отбора спадна и можем да се концентрираме изцяло върху финала. Правя всичко възможно да покажа на играчите, че финалът е много важен и ще влезем максимално подготвени в него".

"Връщайки се назад към последния финал, който имах - срещу Манчестър Юнайтед, много исках да го спечелим, но не успяхме. Сега мога да вдигна нова купа. Благодаря на играчите, че стигнаха дотук. Ще играем на максимум за феновете на ЦСКА и ако всичко мине наред, ще празнуваме с тях след края".

За състава

"Бъдете сигурни, че няма да издам нищо от моите планове за стартовия състав, колкото и да ме питате. Не мисля, че трябва да Ви давам жокери за това как ще изглежда отборът ми. Благодаря Ви за въпросите, но няма да издам плана си".

"Имам пълен състав за финала. Ще липсват само Матей и Чарлс. Това е един много голям мач".

"Греъм Кери беше най-влиятелният играч през първата част от сезона, през втората част от сезона това се промени по различни нефутболни причини. Сега играе на много високо ниво. Голям професионалист е. Познавам го добре, защото говорим на един език".

За Станимир Стоилов

"Двамата със Станимир Стоилов много се уважаваме. Като треньори всеки ден бързаме да отидем на тренировка. Страхотен пример е за феновете, че и двата отбора се уважаваме. Хората трябва да дойдат на стадиона в неделя и да се насладят на финалния мач".

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички