Пътят на ЦСКА до финала за Купата - драма, зрелище и обрати!


Пътят на ЦСКА до финала за Купата - драма, зрелище и обрати!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3781 0

Актуалният носител на Купата на България – ЦСКА, измина пътя до финала, който ще се играе идната неделя в голямото дерби срещу Левски.

Но какъв беше „пътят“ на столичани през тазгодишната турнирна надпревара?

Елитните тимове започват своето участие в турнира от 1/16-финалната фаза, когато ЦСКА трябваше да гостува на Хебър в Пазарджик. Втородивизионният отбор обаче не можеше да приеме своя съперник на „Георги Бенковски“ поради лошото тревно покритие и тогава се започна едно търсене на стадиони. Вариант беше „Локомотив“ в Пловдив, както и „Марица“, а дори се прокламираше като опция и „Герена“ на големия враг на „червените“ - Левски.

В крайна сметка Хебър склони да „приеме“ ЦСКА на... „Българска армия“. Символичните гости пък се справиха с категоричното 3:0 на „Армията“, като и трите гола паднаха през първото полувреме.

В края на месец октомври „червените“ отново домакинстваха, този път официално на отбора на Арда. Победата отново бе изкована през първото полувреме след два гола на Жорди Кайседо, за да продължи ЦСКА към 1/4-финалите за Купата.

 

В края на 2021-а година беше теглен жребият, а пред „червените“ застана тимът на Локомотив Пловдив. Раздираният от проблеми във финансов план пловдивски тим винаги е бил тежък съперник за ЦСКА, но през март столичани взеха победата с 2:0 и усложниха допълнително ситуацията на Локо Пловдив и още тогавашният им треньор Александър Тунчев.

Така на полуфиналите ЦСКА трябваше да се изправи срещу Славия. Срещите бяха две на брой, а в първата ЦСКА имаше гостуване на „Славия“, което спечели с 2:0 и сякаш убедително взе преднина преди ответния реванш. На „Българска армия“ обаче „белите“ шокираха всички и сразиха ЦСКА със същия резултат, пращайки мача в продължения.

В тях голове не паднаха, а дуелът се реши след инфарктни дузпи, след като Мено Кох сбърка за ЦСКА, но две спасявания от Димитър Евтимов спомогнаха на тима да се класира за трети пореден финал в турнирната надпревара.

Още информация за финала ЦСКА - Левски може да намерите тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички