Ужасът за Левски продължава и след мача: близо 30 запалянковци са задържани


Ужасът за Левски продължава и след мача: близо 30 запалянковци са задържани
Снимка: Lap.bg

5871 0

Левски отстъпи на Черно море с 0:1 в първия официален двубой за 2023 г., който бе част от програмата на 19-ия кръг на Първа лига. Срещата се проведе на неутрален терен във Велико Търново поради наказание на "сините", които бяха символични домакини, а ужасът за запалянковците на вековния тим е продължил и след двубоя.

Причината е, че близо 30 запалянковци на клуба са задържани след последния съдийски сигнал в центъра на "старата столица". Масовият арест се е развил пред театъра в града около 15 часа и задържаните са били откарани в Районното полицейско управление.

В следващите часове е била изяснявана самоличността им и са били разпитвани, след като са били арестувани от полиция и жандармерия. Местното издание "Борба" споделя, че причината за взетите мерки са хвърляни снежни топки по автомобили, като е била уцелена и патрулка. 

Запалянковците са били основно от Горна Оряховица, Велико Търново и региона, голяма част от които непълнолетни. Всичките са задържани до 24 часа, като ще бъдат образувани преписки и ще бъде уведомена прокуратурата. Някои от феновете и близки на задържаните смятат, че са арестувани неправомерно, тъй като не са извършили нищо нередно.

"Без вина виновни, ние бяхме заградени от страшно много полицаи, а при нас масово бяха деца! Заради една топка! Всички хора да ни гледат че все едно сме престъпници!", споделя Лучия Луканова пред "Борба".

Вижте каква проява от щаба на Левски предизвика негодувание!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички