Участвал в Шампионска лига, имащ 140+ мача за Левски, каза къде би приключил - не при "сините"


Участвал в Шампионска лига, имащ 140+ мача за Левски, каза къде би приключил - не при "сините"
Снимка: LAP.bg

14029 0

Един от футболистите на Левски, които бяха част от историческото участие в груповата фаза на Шампионска лига - Валери Домовчийски, даде любопитно интервю. В момента нападателят третира проблем в коляното, но се надява скоро да е готов за игра.

Домовчийски има 144 мача за Левски, в които се отчита с 67 попадения и дава 13 асистенции. Това е клубът в кариерата му, за който е записал най-много срещи (в няколко престоя). Вторият тим, за който има най-много изиграни сблъсъци, е Марица Пловдив, чийто юноша е.

В момента той е капитан на втородивизионния тим, който заема 14-ата позиция в класирането и се надява да не изпадне. Самият Домовчийски призна, че до края на кариерата си би играл само за Марица, което е резонно, предвид и напредналата му футболна възраст - 37 години.

Още: След само 21 минути срещу Хебър Пазарджик: Каква е контузията на Илиян Стефанов от Левски?

Освен това той разкри, че учи, за да изказа лиценз "А". Така футболният му път ще продължи, дори и да приключи като професионален футболист. Нападателят призна и че следи какво се случва в Левски.

"В момента имам проблем с коляното, но се надявам скоро да съм готов за игра. И през ум не ми минава, че Марица Пловдив ще изпадне, особено с този отбор. Ще се борим със зъби и нокти, но ще запазим мястото си сред професионалистите.

Валери Домовчийски коментира Левски

Валери Домовчийски с екипа на Левски

В момента уча, за да изкарам лиценз "А". Заедно сме с нашия треньор Апостол Попов. Надяваме се юни да вземем кетапи. Още не съм решил дали да окача бутонките, или да продължа да играя. Едно е сигурно, че ако остана футболист, то ще е само в Марица Пловдив. Ще говорим с шефа Христо Христов и ще решаваме. Ако приключа, ще се отдам на треньорството. Ако взема лиценз, мога да съм помощник в Първа лига лига, наставник във Втора лига или на деца. Нямам претенции, но трябва да се почне от някъде. Защо не от някоя ДЮШ. Със сигурност ще продължа да се занимавам с футбол.

Разбира се, че следя Левски. Справят се добре. Във възходяща линия са. Има много таланти от школата, които мисля, че се превръщат в гръбнака на отбора. Искрено се надявам, а и желая Левски отново да е на върха" - сподели той пред Bgderby. Неотдавна Домовчийски направи искрено признание за Левски и за Станимир Стоилов.

Още: Как Левски продаде Гара Дембеле и Роналдо на една цена - лудост, инфлация или "далавери" в точните моменти?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички