"Бях му опора в труден момент": Ас на ЦСКА за емоционален миг със звезда на Левски


"Бях му опора в труден момент": Ас на ЦСКА за емоционален миг със звезда на Левски
Снимка: Снимки lap.bg

12283 0

Въпреки че напрежението е огромно в сблъсъците между ЦСКА и Левски, то (почти) винаги се е намирало място за спортсменство и джентълменски прояви. Преди, по време на и след сблъсъците между "червени" и "сини".

Именно към такъв момент се връща един от твърдите титуляри в ЦСКА - Густаво Бусато. При един от последните дуели срещу големия столичен съперник, състоял се през миналия сезон, той отиде да подкрепи своя колега на вратата при Левски - Пламен Андреев.

18-годишният страж бе допуснал груба грешка при второто попадение на "червените", което в крайна сметка доведе и до поражение за отбора му. След срещата обаче бразилецът подкрепи младока, отиде при него и го окуражи.

Още: Падат неясноти в ЦСКА около "Армията": Там има "таен" коридор под терена - къде води?

Густаво Бусато за момента, в който помогна на Пламен Андреев

Густаво Бусато и Пламен Андреев в прегръдка

Бусато бе запитан дали винаги вратарите се подкрепят по този начин, без значение отбора, за който играят. Той призна, че винаги се поставя на мястото на своя колега - независимо от позицията, на която играе. Густаво допълни, че в тези моменти зад тях са само най-близките им хора.

"Човече, независимо от позицията, винаги се поставям на мястото на моя колега. Защото осъждането е лесно, но никой не знае какво чувства човекът в този момент. Това беше момент за даване на сила и подкрепа, защото когато грешим, никой не застава до нас, само близките ни хора.

Така че аз вече съм минавал през това, трябва да дадем сила на играча до нас, защото това е нормално във футбола, просто ако той успее да преодолее това притеснение, той ще може да достигне най-високото ниво. Така че това е още една опора, сила, която може да му помогне в труден момент" - призна той пред "Дарик радио".

Любопитно е, че малко преди това изказване пък дойде друго такова, но от бивш играч на "сините". Той призна, че не забравя, че е тръгнал от Левски, но и че трансфе в ЦСКА е възможен.

Още: Известен фен на Левски заговори за уволнение на Николай Костов

Пак ядове за Билал Бари - нападателят на Левски отива на изследвания в Турция

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички