Топузаков спомена няколко пъти "терена" и посочи "виновника" за равенството


Топузаков спомена няколко пъти "терена" и посочи "виновника" за равенството
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5608 0

Старши треньорът на Левски - Елин Топузаков, сподели мнението си след головото реми с ЦСКА 1948 (2:2) по време на първия плейофен кръг в Първа лига.

Специалистът подчерта, че "сините" са си виновни за изпуснатия аванс от попадение след обрата, който постигнаха в рамките на 7 минути. 

Звездният капитан на клуба от близкото минало подчерта къде са грешките на възпитаниците му и по кои елементи на играта ще се наложи да работят допълнително.

Мнението на Топузаков

"Силните минути бяха през първото полувреме. Не само, когато вкарахме двата гола и след това можехме да развием атаките си и да вкараме още. Доволен съм от борбата и динамиката, но на тежкия терен силите се изравниха. Огънахме се и се поизморихме в края. Не успяхме да си постигнем целта да съкратим разликата с ЦСКА 1948. Ние сме си виновни.

Хубавото беше, че отбелязахме, но неспецифично за нас допуснахме два гола. Не бяхме пределно концентрирани, може би, заради спецификата на хлъзгавия терен.

Доволен съм дотолкова, доколкото реагирахме, както и в Пловдив, когато допуснахме гол. Трябваше още агресия. След втория гол имахме достатъчно атаки да вкараме трети и четвърти гол преди полувремето. Имахме подем в играта. След това беше, може би, не толкова да вкараме, а да пазим крехкия аванс. Както винаги се получава - със защитата не можеш да си спечелиш точките. Атаката е най-добрата защита. Трябваше да бъдем по-агресивни, за да вкараме още голове, но не успяхме.

Ние опитваме да насищаме определена зона, да се центрира в тази зона, за да може ръстовите ни играчи да се възползват. Къде не можехме да уцелим зоната, къде не бяха добри таймингите на играчите, които скачаха за висока топка. В този компонент трябва да работим, за да застрашаваме вратата на противника при толкова корнери.

Каквото си заслужим, това е. Ако можем да спечели толкова точки, които да ни дадат място в Европа", обясни временният специалист.

Ето какво сподели Пламен Андреев след 2:2 между ЦСКА 1948 и Левски!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички