След голеадата под пролетния дъжд: ЦСКА 1948 остава с добра преднина пред Левски (ВИДЕО)


След голеадата под пролетния дъжд: ЦСКА 1948 остава с добра преднина пред Левски (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

6885 0

ЦСКА 1948 и Левски не успяха да се победят в първия плейоф от настоящия сезон, след като завършиха 2:2 под проливния дъжд в Бистрица. По този начин “червените” запазват преднината си на третото място от пет точки именно пред “сините”, които имат на разположение още 4 срещи от тази фаза на надпреварата, ако искат да спечелят бронза. 

По време на срещата се стигна до обрат, след като голмайсторът на Първа лига Ивайло Чочев се оказа точен след 120 секунди за 1:0 за 20-тото си попадение от началото на сезона. Акция на гостите обърна развоя в срещата до 25-тата минута. Точни за възпитаниците на Топузаков бяха Рикардиньо в 18-тата минута и Уелтон 7’ по-късно.

През втората част единственото попадение бе дело на Умарбаев за ЦСКА 1948, който даде ударно начало на втората част и още в 49-тата минута резултатът бе изравнен. До края на срещата двата тима имаха по няколко ситуации, но вратарите свършиха своята работа.

 

Първо полувреме

 

ГОЛ! Ударно начало на двубоя в Бистрица, след като едва 120 секунди отнеха на водещия голмайстор в Първа лига - Ивайло Чочев, да накаже и "сините". 

Той се извиси над всички при корнер и с глава откри за 1:0. 

До 10-тата минута гостите стигнаха до 6 корнера, от които имаха възможност да върнат попадението, но опитите им не дадоха резулатат.

ГОЛ! Равенството бе възстановено в 18-тата минута от Рикардиньо, който отбеляза 6-тото си попадение в Първа лига. Той бе открит по най-добрия начин от Попов и не сгреши очи в очи с Наумов! 1:1!

ГОЛ! Възпитаниците на Топузаков оформиха пълен обрат още в 25-тата минута, когато Уелтън се възползва по най-добрия начин от центриране на завърналия се наказание Филип Кръстев. 1:2!

Второ полувреме

ГОЛ! Парвиз Умарбаев изравни до 2:2 с 4-тото си попадение от началото на кампанията! Първата по-сериозна атака за "червените" през втората част се превърна в попадение, след като едва 49-тата минута Андреев бе обстрелян от азиатския играч! 

Инициативата по време на втората част бе за гостите, които до 75-тата минута контролираха кълбото през 58% от времето. Възпитаниците на Топузаков стигнаха и до 3 голови положения, които формираха два точни изстрела - при тях само намесите на Наумов спасиха домакините. 

Четвърт час преди края на редовното време Ивайло Чочев се оказа на стрелкова позиция след извеждащ пас на Русев, но младият талант парира опита.

180 секудни преди края на редовното време Елитон надскочи двама при статично положение, но стрелбата му с глава се оказа неточна.

Стартови състави

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Стив Фуртадо, Хелитон Дос Сантос, Симеон Петров, Сидклей Перейра, Ивайло Чочев, Емил Ценов, Парвис Умарбаев, Марио Топузов, Георги Русев, Александър Колев

Левски: Пламен Андреев, Жереми Петри, Келин ван дер Каап, Сонко Сундберг, Цунами, Андриан Краев, Филип Кръстев, Ивелин Попов, Роналдо, Уелтън, Рикардиньо

*След изтърпяни наказания се завръщат Кръстев и Краев.

Преди мача

"Червените" по-рано през седмицата достигнаха до историческия си първи финал за Купата на България, но загубиха в редовното време от Локомотив София, което продължи неубедителната серия на тима. 

По този начин възпитаниците на Тодор Янчев за последно победиха Локомотив Пловдив на 22-ри април с 1:0 в Първа лига, след което последваха две ремита и една загуба. 

Левски също загуби в последния си двубой, но преди това записа три поредни победи и равенство, което е един от факторите "сините" да бъдат фаворизирани в срещата. 

При последната си визита в Бистрица Левски отстъпи с 1:0 на старта на сезона, когато начело на съперника бе Любослав Пенев. На "Герена" през есента двата тима не си вкараха гол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички