Тома Даске посочи кой и какво го убеди да дойде в Левски


Тома Даске посочи кой и какво го убеди да дойде в Левски
Снимка: Официален сайт на Левски

2878 0

Новият защитник в Левски Тома Даске разкри как е бил убеден да приеме офертата на българския клуб. Той призна, че е имал желание да се пробва в чужбина и че е знаел за "синия" клуб още преди да подпише с тях.

"През цялото лято тренирах самостоятелно с помощта на фитнес треньор. Един агент се свърза с мен и ми разказа за България и Левски София, клуб, който знаех като име. Стана за 3 или 4 дни. Не мислех дълго, имах желание да играя в чужбина.Не познавах България, знаех, че може да има резерви към страната. Предпочитах да видя тази възможност като шанс, а и София е европейска столица. Знаех и че Обертан е играл за Левски, а и за Унтонджи", коментира французинът, цитиран от ouest-france.fr.

"Научих някои основни думи на български, за да комуникирам със съотборниците си. Аз съм единственият френскоговорящ там и говоря много на английски. По отношение на футбола няма големи разлики. Подходът е същият. А и нямах време да видя всичко. Преди всичко усетих, че Левски е клубът на народа. Има големи очаквания от привържениците. През последните години клубът премина през трудности. Тук има нови лидери и ключовата дума е "победа". За мен това е страхотно изживяване, искам да заема мястото си. След това ще говоря на терена", каза още Даске. А кой друг чужденец се твърди, че е цел на Левски вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички