Тодор Батков с революционни идеи за "Герена", но и се моли Диксън да не идва


Тодор Батков с революционни идеи за "Герена", но и се моли Диксън да не идва
Снимка: Официален сайт на Левски

19608 0

Бившият собственик на Левски Тодор Батков говори по така важните за "синята" общност актуални теми. Той открито призна, че се надява слуховете с Джо Диксън да се окажат неверни и той да не идва в клуба. Освен това Батков разкри революционна идея за "Герена", който да се превърне в огромен проект, съдържащ мол, игрища, хотел и дискотеки.

"Ние трябва да се доверяваме на ръководството на клуба, на мажоритарния собственик в този момент. Много се спекулира със семейството на емира на Кувейт. При всички положения ние - левскарите, трябва да имаме готовност да подкрепяме клуба си и при нов собственик, и при сегашната ситуация, защото положението е много тежко. Надявам се да има План "Б". Това сме го играли и 2013 и 2014, миналата година беше върхът. Събраха се 5 млн. лева от привърженици под различни форми. "Левски" ще го има и призовавам сегашното ръководство да помисли и за това. Все пак съм на 62 години, работата ми е такава, че се занимавам с редица сделки, имал съм много, които хоп, да стане... и нищо не става. Аз съм сериозен човек и съм доказал, че думата ми тежи. Силно се надявам да има някаква грешка, да не е този" - започна Батков за bTV.

"Левски е може би най-големият бранд в България. Като бранд, като местоположение, където се намира базата и може да стане нещо грандиозно, би представлявал интерес за инвестиции. Това би бил водещият мотив на такъв инвеститор, с такъв профил, както Наско го представи, да дойде в България. Марката "Левски" си струва. Всичко е бизнес. Светът е в стабилно състояние, има много пари, дълги пари, евтини пари. В България пазарът се развива. Става дума за най-популярния клуб, който е в сърцата на 1/3 от населението. Населението е бедно, но така или иначе се вдига стандарта, има платежоспособно търсене. При една добра база на мястото на "Герена", която да не е само стадион, където хората да ходят веднъж на седмица, ако се направи комплекс, в който да има игрище, мол, заведения за хранене, дискотеки, хотел, фенски стоки... Какъв е проблемът?" - продължи той с революционни идеи за стадиона на "сините".

Освен това Тодор Батков отбеляза, че всички клубове са зависими от политиците, най-малкото заради базата, която е държавна. Той сподели, че държавата е дала пари на Ботев (Пловдив) за стадиона, на Локомотив (Пловдив), с ЦСКА работят за съвместно дружество, както и че издръжката на Берое зависи почти изцяло от държавата заради "губещата ТЕЦ "Мария Изток - 2", а към Левски страната е длъжник откъм морална гледна точка.

"Когато беше направена реституцията, никой не си направи труда да обърне внимание, че Левски е единственият футболен клуб, чието имущество е експроприирано с решение на ЦК на БКП. Стадион, който е собствен, изграден с доброволен труд от привържениците на клуба и половината земя е подарена с решение на Столична община от 1931 г. Стадион, на който е играл националния отбор на България. Би трябвало сега да се бяга от политически връзки. Вече е невъзможно. Надявам се да бъде възможно съвсем скоро. Вече е по-възможно, отколкото преди 1 година" - допълва той пред bTV.

Батков вярва, че Левски няма да има проблем с лиценза за Първа лига, като призна, че пътят за клуба по негово мнение е чрез български футболисти от школата и двама-трима чужденци, както "е направил той със Сираков и Стоилов през 2004 година".

A бъдещият бос на Левски не плаща заплати и го обявиха за "призрак".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички