Тити Папазов защити Наско Сираков и изрази увереност: Иво Ивков е достоен човек, сам ще си тръгне


Тити Папазов защити Наско Сираков и изрази увереност: Иво Ивков е достоен човек, сам ще си тръгне
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

6336 0

Бившият член на Надзорния съвет на Левски Константин Папзов даде интервю пред БНТ, в което говори по актуалните теми около "синия" клуб и защити мажоритарния собственик Наско Сираков:

"Грехота е това, което става в момента. Трябва да има хора с достойнство. Когато излъжеш, си заминаваш. Когато се говорят и се хвърлят в пространството лъжи, те водят със себе си последствия. Смятам, че първо тези неща не трябваше да излизат, ако сме европейски клуб", категоричен бе Тити, цитиран от "Тема Спорт".

"Но като са излезли, вече тези, които са казали лъжата… Човешка грешка, слагаш ръката на сърцето и казваш: „Сбърках, извинявам се.“ Може би не е умишлено, но грешките са налице. Нормално е да защитавам Сираков, но в момента го правя с цифрите. Със забранени камери и микрофони в понеделник, се стигна до истината. Една единствена официална оферта има за Кордоба в клуба и такива, които са с допълнителни обаждания. Но сумата, която трябва да влезе в клуба, не е тази, която се договаря. Кордоба дойде без пари в тежки времена и е нормално нещо да дължиш за него. Има 25% от неговия трансфер. Да не говорим, че има и други проценти, но това не е моя тема. Никога сумата не може да бъде докарана до 6 милиона", убедено заяви Папазов и допълни:

"Когато Наско Сираков каза, че не са толкова, не излъга. Вероятно Иво (б.р. - Ивков), когато го е казал е гледал каква е офертата. Колко ще влязат в касата не е заявил. Станаха неща, които водят до непоправими отношения. Един клуб трябва да обявява офертите само тогава, когато са реален факт. На 1 февруари клубът е бил в една ситуация, взимайки решения. Убеден съм, че Наско няма да го е направил сам, а със Стоилов. Да, Сираков е собственик, но Мъри е факторът, който премести Левски от едно на друго ниво. Няма треньор в света, който да не иска да надгражда отбора си. Още по-скандално е, че се чакаше около 15 февруари да станат нещата. На 13-и казаха „Не“, но можеше да бъде и „Да“. Представяте ли си как би изглеждала в очите на новия собственик такава балканска хитрина да продадеш двама от най-конвертируемите си футболисти", запита баскетболният спец.

Тити Папазов каза няколко думи и конкретно за Иво Ивков: "Аз съм от хората, които имат прекрасни отношения с Иво Ивков. Смятам, че за себе си е решил, че си тръгва. Такъв е моят прочит. На четири очи бих му казал моето мнение. Когато Наско ми се обади и ми каза, че мисли да го покани, аз бяха с две ръце „За“. Широко се коментираше, че Иво Ивков ще бъде предложението на Левски за президент на БФС. Казах на Наско, че това е най-доброто".

"Къде се скъса, знам, но предпочитам да си остане между нас. Човек на честта съм и ще му кажа къде е сбъркал. Иво е достоен човек и съм убеден, че сам ще си тръгне. Неслучайно го казва преливащо като опитен адвокат. Усеща, че може би донякъде е сбъркал. Вярвам, че има силата да излезе и да направи силна пресконференция преди да си тръгне. Ако някой е сбъркал, си признава и всичко продължава. Ако реши да си тръгне, го прави с високо вдигната глава. Сигурен съм, че по думите Иво ще го направи така. Беше директор в много труден период – допускал е грешки, но направи и много добри неща", не отрече бившият член на НС на "сините".

"Левски е на Наско Сираков и Мъри Стоилов, другите са производни. Историята им дава шанс да го направят за втори път. Двамата са си извоювали да бъдат горе на пиедестала, а другите да работят като пчелички", каза за финал Константин Папазов.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Петър Ганев посочи кога и защо Станимир Стоилов може да си тръгне от Левски!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички