Пелето: Левскар съм, но когато бях в ЦСКА, исках да бия "сините", години доказвах, че не съм чорбар


Пелето: Левскар съм, но когато бях в ЦСКА, исках да бия "сините", години доказвах, че не съм чорбар
Снимка: БГНЕС

7921 0

Един от най-емблематичните футболисти на Левски през този век Станислав Ангелов направи любопитни признания в подкаста "ФутБолен Мозък". Той говори за престоя си при "сините", както и за трансфера там от големия враг на клуба - ЦСКА.

Пелето призна, че винаги е бил от Левски, но това не му е пречело, когато е играл в ЦСКА срещу "сините", да е търсил победата. Освен това допълни, че шест години е трябвало да доказва, че не е "чорбар".

"Израснахме в среда, в която нямаш право да се съобразяваш с чуждото мнение - трябва да оцеляваш някакси. Като футболист винаги съм се оценявал като човек, който има работа на терена. Извън терена човек си преценява. На терена винаги съм бил топ професионалист, независимо за кой отбор съм играл. Дори когато съм играл за ЦСКА, съм се опитвал да победя Левски. Въпреки че на мен Левски ми е в сърцето. Фенски погледнато съм си от Левски, но когато съм играл в ЦСКА това въобще не ми е пречело да искам да победя Левски и да играя с цялото си сърце супер отговорно.

Нападки още има. Когато хората не разбират едно нещо, те го отъждествяват по някакъв начин, за да могат да го възприемат по-лесно. Ако аз сега съм спортен директор, защото бях за кратко, и на някое младо момче му изтича договорът, и ако аз не му го подновя, значи не го искам или не съм го оценил достатъчно добре. На мен никой не ми предложи договор. Всеки има семейство, гледа си семейството. Левски са ми предложили. Разбира се, че няма нищо лошо в това" - започна той.

Ангелов направи и любопитно признание, че ако бе останал в ЦСКА, е щял да има по-добра кариера, отколкото след трансфера си в Левски. Ето какво точно сподели Пелето:

"Ако се върна назад… Ако бях останал в ЦСКА, щях да имам по-добра кариера, честно казано. Но никой не ми го предложи - да остана. ЦСКА продаваше - и преди мен, и след мен. Продадоха Стилиян, Мартин, Бербатов, Манчев, Велизар, Ицо Янев… ЦСКА продаваше. Докато в Левски едни шест години трябваше да доказвам, че не съм чорбар, нали, че се боря с цялото си сърце за клуба и отбора".

Още новини за Левски в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички