"Така няма да стане": Бивш шеф в Левски защити БФС и посъветва клубовете


"Така няма да стане": Бивш шеф в Левски защити БФС и посъветва клубовете
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1751 0

Бившият изпълнителен директор на Левски - Константин Баждеков, даде своята позиция по актуалната тема с големия брой чужденци в родната Първа лига.

Казусът

Пред "Gong" той изрази мнение, че Българският футболен съюз е свършил работата си по въпроса, изтъквайки ограничението за футболисти извън Европейския съюз. Към момента максимумът на такива в група на даден отбор е петима.

Въпросът отново дойде на дневен ред, след като националният селекционер на България - Младен Кръстаич, се изказа остро за слабото налагане на български играчи в елитните ни клубове. Според Баждеков обаче това не е проблем на БФС.

Кой носи вина и какво трябва да се промени?

"Българският футболен съюз е наложил достатъчно ограничения, като в един отбор нямат право да играят повече от петима играчи извън Европейския съюз. Няма никакъв начин да ограничим футболистите с паспорти от ЕС. Това е неприложимо и не виждам смисъл да го коментираме. Знаете, че много българи пътуват свободно и работят в държави от ЕС", започна специалистът и продължи със съвет.

"С ограничения на чужденци и налагане на сила няма да се получат нещата. Може обаче да се помисли във всеки един мач да играе по един българин до 21 години. Този вариант вече бе изпробван, ама не се получи. Вижте, клубовете са частни дружества и много трудно някой може да им влияе.

Най-добре е клубовете сами да стигнат до извода, че трябва да изграждат и налагат млади българи. И тези момчета да израстват покрай опитните играчи и качествени чужденци. Според мен е добре да се изгради една сплав между българи и чужденци. Ние така бяхме направили, когато Левски бе силен и участва в Шампионската лига", завърши Константин Баждеков.

Междувременно в БФС продължават да "летят" предложения за нов национален селекционер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички