"Тайни от бг елита": Цунами бяга от именит клуб само 6 дни след трансфера си


"Тайни от бг елита": Цунами бяга от именит клуб само 6 дни след трансфера си
Снимка: Оф. сайт на Левски

4790 0

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни истории, свързани с играчи от Първа лига. В осмото ѝ издание ще Ви разкажем за една по-малко известна част от биографията на Вендерсон Соарес-Цунами от Левски. 

Защитникът има любопитна история в миналото си, станала точно преди 10 години. 16-годишният тогава бразилец, титуляр за отбора на Ремо до 20 години, е съблазнен от предложението да премине в Спорт Клуб до Ресифе. Бизнесмен оттам му обещава, че ще блесне в големия футбол чрез тях.

Реалността обаче е съвсем различна и Цунами остава в Пернамбуко точно 6 дни, преди да се завърне в Ремо. Той се обажда на вицепрезидента на младежките отбори в Ремо и го моли да му съдейства за това. Клубът проявява разбиране, а и държи на играча, затова му дава зелена светлина.

"Цунами е само на 16 години, твърде млад, за да се справи с подобен тип ситуации. Те му представиха предложение, което остави момчето дезориентирано. Това предложение беше напълно илюзорно. Разбрах, че когато пристигна в Спорт, Вендерсон е поискал да се върне на следващия ден. Не знам какво се случи, за да иска да се върна възможно най-скоро. Когато клубът разбра за отчайващото му положение, ние му изпратихме билет обратно до Белем и слава Богу, че той се върна", казва мъжът, чието име е Улисес Оливейра.

Клубът от Белем свиква спешна среща между Цунами, треньора на тима до 20 години, координатора на младежките дивизии и футболния директор. Обсъжда се възникналата ситуация и бъдещето на играча.

"Той е отличен играч, ще има страхотно бъдеще във футбола. Освен че е добър на терена, извън него той е момче с изключителен характер. Ще разбера името на бизнесмена, за да не може този вербовчик да влезе повече в Ремо", заканва се Оливейра пред "Globo Esporte".

Скоро Вендерсон разкрива защо е форсирал напускането си на Спорт Клуб до Ресифе и връщането си в Ремо. Причините са няколко - съжаление за стореното, липсата на семейството и любовта към предишния му клуб.

"Основната причина беше, че семейството ми наистина ми липсваше. Мислех, че ще успея да съм далеч от тях, но не успях. Мисля, че все още съм твърде млад, за да живея сам в друг щат. Ето защо взех решение да се върна в Белем и Ремо. Слава Богу, персоналът прие извиненията ми и искам да забравя за случилото се", казва Цунами пред "O Liberal".

"Не можах да се адаптирам към Спорт. Средата, която заварих там, не беше това, което очаквах. Дори не искам да говоря за тези неща, но не се чувствах комфортно там, не познавах никого и не чувствах, че ще имам много място там.

Ремо е любимият ми отбор и, както сега разбрах, Ремо е моят дом. Искам скоро да подпиша договора си и да се върна към тренировки с останалата част от групата. Най-голямата ми цел е да се върна в отбора до 20 години и да се боря за възможност в първия тим, след което да спечеля важни титли за клуба", казва "блудният син". А как Асими Фадига от Левски се оказа "твърде стар" на 21 години четете тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички