"Тайни от бг елита": Асими Фадига от Левски се оказа твърде стар на... 21 години


"Тайни от бг елита": Асими Фадига от Левски се оказа твърде стар на... 21 години
Снимка: Оф. сайт на Левски

8817 0

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни истории, свързани с играчи от Първа лига. В седмото ѝ издание ще Ви разкажем за една по-малко известна част от биографията на Асими Фадига от Левски.

Полузащитникът се превърна в първото лятно попълнение на "сините" тази година и втрещи всички фенове с признанието, че преди трансфера е тренирал с отбора на безработните във Франция.

Впоследствие французинът стана всеобщ "син" любимец с изравнителното си попадение в първия мач с Айнтрахт от плейофите за влизане в групите на Лига на конференциите.

26-годишният сега Фадига има и други интересни тайни в кариерата, като например, че се оказва твърде стар на... 21 години.

До 2018 г. цялата му кариера е преминала в аматьорски отбори и шампионати. Тогава получава възможност да впечатли професионалния клуб Лориен (Лига 2). Халфът кара триседмични проби там, но клубът решава да го отпрати, тъй като е твърде "стар" за тях.

"Нивото му е задоволително, но не и възрастта му", чува 21-годишният Фадига за себе си. Обяснено му е, че клубът иска да подмлади състава си и няма как да го ангажират.

"Изкачвам се по стълбата малко по малко, признава впоследствие французинът. - Това, че бях толкова ниско, ми даде решителност, която запазвам и днес".

Така Фадига достигна до Льо Ман, който играе в Трета френска дивизия в момента и на 24-годишна възраст подписва първия си професионален договор.

Оттам той дойде в Левски, вече елитен тим, макар и в Първа лига. И феновете се надяват изкачването да продължи, гарнирано с голове, победи и трофеи. А ето пред кого отдава чест Рикардиньо при всеки свой гол. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички