"Светлина в синия тунел" - Левски ще има нов собственик до края на 2022 година


"Светлина в синия тунел" - Левски ще има нов собственик до края на 2022 година
Снимка: Levski.bg

3595 0

"Сърбинът Драган Шолак е бъдещият собственик на Левски" - това твърди "Капитал", позовавайки се на два свои източника, които са запознати с преговорите между бизнесмена и настоящото ръководство на "сините".

Изданието твърди, че основателят на медийната и телеком компания "United Group" ще влезе в клуба през инвестиционната си компания "Sport Republic", а конкретните финансови параметри все още не са известни, но при успешна сделка купувачът ще трябва да поеме дълговете на 26-кратните шампиони, които са над 30 милиона лева.

В материала се припомня, че мажоритарният собственик Наско Сираков държи около 86% от акциите на Левски, 10% са в тръст "Синя България", а останалите са разпределени между 1 000 дребни инвеститори. Това означава, че базираната в Лондон компания най-вероятно ще придобие дела на Вълка.

"24 часа" също твърди, че "голямата новина за Левски е факт", след като е било постигнато окончателно споразумение между Сираков и "Sport Republic". Допълва се още, че официалното финализиране на сделката трябва да бъде факт до края на 2022 година!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Станимир Стоилов категоричен - няма отбор в България, който да доминира Левски!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички