Стойчо Стоев: Катаклизмите в Левски водят до несигурност в главите на играчите


Стойчо Стоев: Катаклизмите в Левски водят до несигурност в главите на играчите
Снимка: БГНЕС

1382 0

Бившият наставник на Лудогорец и Левски - Стойчо Стоев, даде своето мнение преди сблъсъка между двата тима, който е тази вечер от 21 часа на стадион "Георги Аспарухов". Той е на мнение, че проблемите около "синия" клуб ще се отразят и на играчите на Петър Хубчев.

"Когато има катаклизми е нормално да влияе на настроението в съблекалнята. Проблемите са част от отбора, а играчите, колкото и да избягват да четат по темата, се интересуват какво ще е бъдещето им. При чужденците се отразява дори повече, защото липсата на яснота ги кара се питат дали ще трябва да си търсят нов отбор след края на сезона. В главите им има несигурност", заяви Стоев пред "Труд".

"Всеки двубой е различен от предходния и този не прави изключение. В такива мачове решаващи са дребните детайли. Изходът може да се реши от индивидуалната класа на даден футболист. Мотивацията ще бъде на предела. Винаги домакинският фактор е плюс. Ако беше без публика, нямаше да е същото. Виждаме, че дори в Германия е някак скучно, когато трибуните са празни. Пълен стадион вдига не само атмосферата и качеството на игра. Това кара футболистите 90 минути да са в оптимална кондиция".

"Феновете са зажаднели за футбол, каквото и да ни е качеството на футбола. Такава пауза не е имало досега. Липсата на игрова практика ще окаже влияние. Времето за подготовка беше малко, нямаше и достатъчно контроли. От това могат да пострадат футболистите, тъй като потенциално се създават предпоставки за контузии. Но от друга страна трябва да се доиграе първенството. Най-добрият вариант бе да се състоят всички оставащи мачове от плейофите, но времето притиска клубовете и БФС предвид предстоящите евротурнири", допълни още той. 

А кои са най-важните изводи, които си направихме за Левски след двойната криза - може да видите в нашия материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички