Стоянович: Местните знаят какво е да загубиш и да излезеш на улицата после, докато чужденецът си хваща самолета


Стоянович: Местните знаят какво е да загубиш и да излезеш на улицата после, докато чужденецът си хваща самолета
Снимка: Официален сайт на Левски

2326 0

Бившият треньор на Левски Славиша Стоянович говори за проблемите, които е имал по време на престоя си на "Герена". Той призна, че един от тях е бил именно с вратарите.

"Проблемът беше очевиден и за вратарите и за мен и за всички , които обичат Левски. През есента нямахме късмет с вратарите.Може сега да съм малко субективен,защото все пак съм бил треньор на вратари като Самир Ханданович и Ян Облак и имам по-големи очаквания към изпълнителите на този пост. Знам, че имахме сериозен проблем с вратарите. Но истината е,че нямахме късмет с тях, ако имахме сега Левски да бъде с повече спечелени точки", сподели той.

Стоянович за пореден път потвърди, че намерението му е био в отбора да има повече българи и именно те да са ядрото. Нещо, което се опитват да постигнат и в момента. "Мисля,че всичко е ясно. Разбра се какви играчи исках в отбора. То е ясно кои желаех и може би не е нужно да казвам имена.Не е тайна,че исках Райнов още от септември. Тогава харесах и Кристиан Димитров, който набелязах тогава. И още двама – трима играчи.По принцип исках български футболисти,които знаят и разбират какво е да играеш в този отбор.Които знаят,че не е лесно да носиш екипа на Левски,както не е лесно да носиш екипа на други клубове като Цървена звезда. Това означава да носиш на напрежение и да имаш самочувствие, защото има някои играчи,които се представят добре в други клубове,но като дойдат тук не издържат на напрежението и се провалят. Аз исках такива играчи,които да имат характер и по възможност да бъдат национали. Това беше моето желание", призна наставникът пред Канал 3.

ПАВЕЛ КОЛЕВ: ВАСИЛ БОЖКОВ МЕ НАЗНАЧИ, АКО НЕ СТАНЕ ШЕФ, И АЗ СИ ТРЪГВАМ

"Навсякъде , където съм бил съм държал да има повече местни футболисти. Така беше в Цървена звезда,така исках да бъде тук, така беше и в Словения. И това е нормално. Нямам нищо против чужденците, защото и аз бях такъв в Левски. По принцип местните знаят какво е да загубиш и да излезеш на улицата после. Това остава за цял живот не само сега. Докато чужденецът си хваща самолета и се прибира. Надявам се , че това отново ще стане. Желая най-искрено и честно. Сега Левски е един от любимите ми отбори. И много ми харесва енергияат и тази любов към отбора. Надявам се, че новите собственици ще върнат Левски към успехите. Искам един ден да се върна на Герена, да седна, да пия бира и да гледам Левски в големи европейски мачове дали тук или някъде в Европа.Това заслужават феновете и нека бъде както преди 10 години. Да се знае кой Левски,както в България така и в Европа. Не е проблем.ще си платя билет. Само да видя един добър,силен отбор какъвто отива на Левски като клуб,като история и какъвто този град заслужава".

А каква е ситуацията около собствеността в Левски - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички