Стоилов: В защита стоим добре, но имаме много работа в нападение


Стоилов: В защита стоим добре, но имаме много работа в нападение
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1654 0

Предводителят на Левски Станимир Стоилов похвали играта на отбора след равенството - 1:1, срещу украинския гранд Динамо Киев. Стоилов призна, че той и щабът му ще продължат да работят сериозно на тренировките в Турция, за да може "сините" да усилят мощта си в атака, а това е нещо, което не се нрави на хасковския треньор.

„Общо взето много полезна контрола срещу сериозен отбор. Динамо показва добри игри и футбол, а ние се стараехме да противодействаме. Все още ни „висят“ проблемите с последния пас и шут и през двете полувремена не се справихме по най-добрия начин. Искам по-голяма увереност и самочувствие в контрола на топката срещу такива противници. Искам да се надиграваме с такива отбори, а не да ги надхитряме. С оглед младостта на състава направихме добра проверка – резултатът не е важен“, започна Стоилов в Турция.

„Нещото, което можем да направим, е да работим повече в атака и да даваме увереност на нападателите. На този етап трябва да се справяме. Виждам интереса, който има към младите играчи. Благодарим на хората, които помагат на отбора с билети. Вървим в добра посока всички, свързани с Левски. Надявам се да ги радваме и да продължаваме така. Сундберг е играч с опит, гледах го на тренировки, но все още ни бягат общите идеи за работата с отбора, но има време да намерим оптимален вариант в защита. В отбрана изглеждаме доста добре. Кордоба имаше главоболие, а после не можа до мача да му мине. Решихме да не рискуваме с него. Цунами може да играе като централен защитник, но това го направихме заради младите футболисти. Трябва да работим да се надиграваме с такива отбори. Критериите на Левски трябва да са точно такива. Много пъти съм критичен към играчите, тъй като трябва да сме на високо ниво“, продължи наставникът на столичани.

„Докато съм аз треньор, нямам намерение да търсим вратари от другаде. Най-лесно е да е наш юноша капитан. Това е моето решение в крайна сметка. Искаме да си развием игровия стил и начина на игра. Аз не правя никакви промени вече и търсим оптималния вариант и подготовка за всички футболисти“, завърши Станимир Стоилов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички