Стоилов: И тази година няма да направим Левски европейски отбор заради спасители в кавички


Стоилов: И тази година няма да направим Левски европейски отбор заради спасители в кавички
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

10201 0

Треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели къде вижда своя тим в края на сезона. Наставникът, който скоро прави една година, откакто се завърна на "Герена", посочи, че клубът не може да процъфти заради натрупаните от предишни управления дългове и фалитът все още е на дневен ред.

"Иска ми се да кажа, че виждам отбора на супер място като шампион, но ситуацията, която е в момента… Виждам го като тежка година във всякакво естество – финансово и спортно-техническо. Да не използвам и по-силни думи. В последните месеци Левски спечели изключително много пари, което показва, че бизнес моделът е успешен, за такива приходи вероятно клубът не си е и мечтал. Но старите задължения, които чистим от слабото управление в предишните години, не ми дават никакво основание да казвам, че Левски ще процъфти. Всички тези впечатляващи приходи отидоха за стари задължения и глупости, правени през годините, изключвайки заплатите, които плащаме сега. А в момента Левски генерира суми за месец, с които някои отбори се издържат цяла година", сподели Стоилов пред "Труд". 

"Затова исках с идването си да покажем кой какви дългове е трупал, какви разходи е правил, за да няма прикриване и да няма спасители в кавички. Всички тези, които си тръгнаха с ореол на спасители, трябва да им върнем лентичката и да покажем цифрите, които сътвориха за Левски. Ако не чистихме през тази година ангажименти към глупостите, правени от неграмотност от хора и ръководители, клубът можеше да е преполовил задълженията към НАП и да виждам светло бъдеще.

Така че тези спасители в кавички де факто го потопиха и не виждам светло бъдеще. Затова чертая година на битка, в която ще можем да покриваме заплати и режийни разходи, но не и да направим европейски отбор и да имаме нов стадион, каквато ми е мечтата, ако нещо не се промени в оставащите месеци", допълни треньорът. 

"Трябва да се намерят нови постъпления, спонсори, инвеститори, това е пътят. Феновете направиха и невъзможното Левски да е на повърхността, всичко това се дължи на тях и на парите на спонсорите, но това не е достатъчно заради задължения от слабо управление. Феновете виждат само победите, раздаването, добрите и слабите страни на един мач, но монетата има две страни. Не можем да продължаваме по този начин, както казах на срещата във вторник. Ако не намерим решения на проблемите си, вървим към фалит, но не футболен. Отлагането на проблемите води до задълбочаването им", каза още той. Ето какви са дълговете на клуба, според Тръст "Синя България".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички