Херо посочи в какво Лудогорец превъзхожда Левски и назова 5 отбора, които ще се борят за медалите в Първа лига


Херо посочи в какво Лудогорец превъзхожда Левски и назова 5 отбора, които ще се борят за медалите в Първа лига
Снимка: beroe.bg

5026 0

Бившият старши треньор на Левски Димитър Димитров даде интервю пред "Тема Спорт", в което говори за предстоящия мач за Суперкупата на България между "сините" и Лудогорец, разликата между тима на Станимир Стоилов и този на Анте Шимунджа, както и за сезон 2022/23 в Първа лига.

"Тази купа, не усещам чак такова специално отношение да имат клубовете, не само в България, а по принцип. В чужбина все пак двата съперника генерират доста пари от телевизионни права, реклами, спонсори, билети. Специално за Левски и Лудогорец, ще има интрига чисто спортно-техническа. При всички положения треньорите ще излязат с най-доброто и ще опитат да спечелят този мач. Като мач обаче, едва ли ще е специално само, защото е трофей", започна Херо и след това отговори на въпрос доколко Левски се е доближил до спортно-техническото ниво на Лудогорец:

"Безспорно има сближаване на нивата и това най-ясно се видя в двата мача за купата тази пролет и дори в последвалия мач за първенство в Софя. Но като потенциал и дълбочина на състава, Лудогорец превъзхожда. Просто Левски изигра тактически по-правилна мачовете, до известна степен ги надхитриха. Лудогорец малко стихийно и непланирано си продадоха основни играчи. Това малко ме изненада. Никога преди не се е случвало, но не мога да коментирам клубната им политика. И в най-важния моменти имаха и контузени това лято и състава им изведнъж се отслаби".

"При Левски са необходими още един-два трансферни прозореца, за да изравни Лудогорец по-сериозно и трайно. Тоест догодина по това време, в края на на летния пазар, вече очаквам да видя наистина солиден Левски", добави още бургазлията и след това посочи кои ще са петте отбора, които ще се борят за челните места в Първа лига през този сезон:

"Очаквам постепенно да се открои една петица. Споменавам Черно море, много приятно съм изненадан от новите им чужденци. Илиян Илиев от години играе с несменяемо ядро и с класата и поведението на новите, очаквам да играят сериозна роля. ЦСКА 1948 ще има друго присъствие. И Лудогорец, Левски и ЦСКА вече не ги коментираме. Тази петица според мен ще се бори за медалите. Не мога да прогнозирам кой ще е шестият отбор в горната плейофна група".

Вижте още: Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив откриват 8-ия кръг в Първа лига за сезон 2022/23

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички