Стефан Грозданов се прехласна по Попето и се подигра с атаката на ЦСКА в дербито


Стефан Грозданов се прехласна по Попето и се подигра с атаката на ЦСКА в дербито
Снимка: Levski.bg

1973 0

Бившият наставник на Левски Стефан Грозданов изрази мнението си относно успеха на „сините“ с 2:0 на ЦСКА във Вечното дерби. Той посочи и каква е ролята на треньора в подобен сблъсък.

 „Левски напълно заслужено победи. Следя пресата, контактувам с футболни хора и не виждам някъде да има друго мнение по въпроса. Мисля, че „сините“ стояха много по-добре на терена. Самото поведение на тима показа още от първата минута, че излиза, за да победи ЦСКА. Това го нямаше при червените. Видях едно смирение и дори известна уплаха у тях. Докато Левски още в първите минути показа, че ще бъде доминиращият отбор на терена.

Самият начин на игра на сините коренно се различаваше от този на ЦСКА. Левски приложи много съвременни тенденции в действията си, но това вече е начин на работа на Станимир Стоилов. Това постепенно дава положителни резултати. Мъри започна да налага много интересни неща още със завръщането си в Левски“, заяви Грозданов в интервю пред „Тема Спорт“, анализирайки на случилото се на Националния стадион „Васил Левски“.

Според мен на Саша Илич му е много ясно какво означава мач между Левски и ЦСКА, но на играчите на червените не беше така. Да, разбира се, и опитът си изигра решаваща роля в това дерби. Сърбинът може да е играл в много такива двубои, но на пейката не е имал. В родината си той водеше скромния Чукарички. Не е бил треньор на Партизан, а тепърва започва в ЦСКА, за да почувства какво означава дербито от другата страна на тъчлинията“, продължи той относно наставника на „червените“ Саша Илич.

Грозданов похвали Ивелин Попов за представянето му в дербито.

Бях леко разочарован в последните мачове от играта на крилата на Левски – Велтон и Роналдо. Дори се появи информация, че са изморени и имат нужда от почивка, но за мен свършиха много добра работа срещу ЦСКА.  Ивелин Попов, доколкото имаше сили и му позволяваше физическото състояние, също се видя, че от него лъха на класа“, каза той.

За мен защитата стоеше много стабилно. Не направи кой знае какви грешки с изключение на отиграването на Хосе Кордоба при отменения гол на ЦСКА. Това беше – в един или два момента имаше затруднения, а през другото време не си спомням да са имали проблеми. Келиан ван дер Каап замести добре Сундберг. Мисля, че с тези атаки, които създаде ЦСКА, който и да беше в защита за Левски, нямаше да има притеснения. „Червените“ не изненадаха с нищо кой знае какво освен с някои пасове зад гърба на отбраната, каза опитният специалист относно играта на сините в защита, където отсъстваше Ноа Сонко Сундберг.

А ето как се развиват преговорите с ненужен на „Герена“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички