Левски успял да отмъкне Абдулахи Шеху от елитния португалски Шавеш


Левски успял да отмъкне Абдулахи Шеху от елитния португалски Шавеш
Снимка: Facebook / levskiofficial

1059 0

Последното нова придобивка в редиците на Левски - Абдулахи Шеху, е отказал оферта от Португалия преди да премине на „Герена“, твърди изданието "Тема Спорт".

Според информацията дефанзивният футболист е бил силно желан от елитния Шавеш, но преговорите са пропаднали и той еизбрал да се присъедини към тиам воден от Станимир Стоилов.

Шавеш заема 11-ата позиция в класирането на португалския елит в момента. Там са играли доста българи като Ради Здравков, Пламен Гетов, Лъчезар Танев, Марин Бакалов, покойният Георги Славков – Бенкса и други наши сънародници.

Португалският тим е имал за цел да намери заместник на напусналия Кевин Пина и една от опциите е бил нигерийският национал Шеху. Известно е, че футболистът има опит по терените в страната, защото защитаваше цветовете на местния Униао Мадейра през сезон 2015/16. Заплатата, която футболистът е искал обаче е отказала Шавеш да иска да подпише с него.

Нигерийският футболист подписа с Левски до края на сезона, а в контрактът му има опция за удължаване с още една година. Има информация, че той ще получава по 9000 евро месечно на "Герена", което го и превръща в най-скъпоплатения футболист на "сините".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Левски обяви контролна среща по време на паузата в първенството.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички