Бивш треньор на Левски: Гърците са шокирани от това, което стана на "Герена"


Бивш треньор на Левски: Гърците са шокирани от това, което стана на "Герена"
Снимка: Levski.bg

2384 0

Известният български треньор Стефан Грозданов даде интервю пред "Тема Спорт" преди реванша между ПАОК и Левски в евротурнирите. Бившият наставник на "сините" е на мнение, че публиката на "Тумба" "не може да подаде хубав пас или да отбележи гол":

"Живея в Гърция и следя постоянно пресата и радиото. Медиите са изключително учудени от това, което се случи в първия мач между двата отбора. Заляха ПАОК с много критики за представянето в София. Почти нищо не са видели от това лице, което се предполага, че трябва да има този тим. Очаквам някаква реакция от гръцкия гранд и ПАОК да играе по-добре. Има някои футболисти, които ще бъдат на разположение на Разван Луческу в реванша. Един от тях е капитанът Виейриня. Със сигурност ще има и още поне един или двама нови играчи от мача в София", започна Грозданов и допълни:

"Гърците са шокирани от това, което стана на "Герена". Очаквам птиченцето, което е кацнало на рамото на футболистите на Левски и Станимир Стоилов, да не го изпускат. Имат голяма възможност да отстранят ПАОК. Поначало в България сме хора на крайностите и обичаме да величаем. Винаги се поставяме в ролята на аутсайдери. Не съм на това мнение, че ПАОК е някакъв свръхотбор. Мое мнение е, че Олимпиакос, АЕК Атина и Панатинайкос миналата година се представиха като игра много по-добре от двуглавите орли. Да не ги възхваляваме толкова много. При добро представяне на Левски, разбира се, трябва и малко шанс, е възможен успехът".

"Идвали са в Солун отбори, които изобщо не са се интересували от атмосферата на стадиона, и са отстранявали ПАОК. Присъствал съм на такива мачове. Справяли са се с това. В крайна сметка публиката не може да подаде хубав пас или да отбележи гол", констатира 76-годишният специалист.

Той бе запитан и къде вижда Левски през сезон 2022/23 в Първа лига и посочи какво е предимството на Лудогорец пред 26-кратните шампиони: "За разлика от миналите години, виждам Левски в борбата за челните места. Лудогорец продължава добрия си път. Може би слабостта на "сините" идва от това, че не разполагат с голям брой футболисти, за да може в тежките моменти, когато трябва да се играят мачове през три дни, Мъри да редуцира състава си. Това е предимство за Лудогорец. Иначе в игрови план не виждам разградчани да са кой знае колко напред. Но в това да разполагат с няколко играчи на един пост и да могат да правят промени в точния момент, това е разликата. Левски вече се е доближил до Лудогорец, но в първенството тази къса скамейка ще изиграе решаваща роля, защото Мъри няма да може да прави промени".

Вижте още: Легенда на ЦСКА съсипа от критика играчите и отсече пред Sportlive.bg: Нямаме никакъв шанс да свалим от трона Лудогорец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички