Станимир Стоилов: Трябва да си върнем динамиката, агресията и желанието за победа


Станимир Стоилов: Трябва да си върнем динамиката, агресията и желанието за победа
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

988 0

Наставникът на Левски - Станимир Стоилов, даде традиционната пресконференция преди мача на "сините" срещу столичния съперник Септември. Специалистът засегна няколко важни теми за "сините" пред представителите на медиите.

Мъри обобщи представянето на Левски срещу Славия

"Когато си направил негативен резултат или представянето не е било добро, трябва да си готов да реагираш. Това трябва да направим утре и да покажем добра игра. Първото нещо, което трябва да направим, е да си върнем динамиката, агресията и желанието за победа.

Говорих с играчите за това, което видях на мача със Славия. Ако това за вас е конско, за мен не е. Това е истината, която съм видял. Ще видим утре на мача, това е най-доброто място да покажеш че си разбрал. Мястото е на терена. На приказки могат да се кажат много неща, но важното е на терена. Няма какво да крием, ние сме на изпит всяка седмица. Там се вижда цялата истина. Футболистите трябва да покажат че са си взели поуките.

Притеснява ме лакатушенето в играта в защита. Ние сме един от стабилните отбори, поне според мен в играта на защитата. За мен е важно да имаме постоянство там. Понякога имаме лека лежерност и допускаме грешки, които се наказват. Ако сме на нашето си ниво нямам никакво притеснения за играта в защита. Трябав да имаме по-голямо желание. Моето желание и амбиции може би са били малко по-големи, но аз се съобразявам с това какво иска Левски. не смятам да свалям амбициите, защото това искат феновете.

Специално в мача със Славия видях спад в амбицията и желанието на футболистите. Друг спад не видях. Уелтън специално има някои неравномерни полувремена, ако първото полувреме не беше много добро, то във второто срещу Славия той създаде най-много опасности. Уелтън играе на едно добро ниво, към него нямам грам забележка. Без мотивация ти не можеш да бъдеш футболист на Левски", каза Стоилов.

Огромното уважение към Септември

"Септември заслужава уважение, както и собственикът им, те показаха уважение към нас и феновете ни. Трябва да вървим към позитивизъм. Вместо да отворим възможностите на феновете да гледат ние затавяраме вратите. В момнта Септември правят жест и отваярят стадиона за феновете. Все пак футбола е за привържениците, а ние правим всичко възможно да няма такива - глоби, билети

Ще се опитаме и ние утре да отговорим на Септември по младост. Ще се борим утре на терена, кой е по млад, пък вече резултата който е по-добър нека той да го вземе. Ние ще се борим да спечелим".

Ситуацията с "United Group"

"Имахме посещение в клуба, но хората си казаха конкретно и точно каква е ситуацията, аз каквото и да кажа е несериозно. 

Kогато решат United Group, ще има някаква информация и тогава вече ще коментираме. Не искам да гадая или да заблуждавам хората. Много точно и ясно са си казали хората, аз няма какво да добавя".

"United Group" проговори за Левски

Съпоставка между Левски и Лудогорец

"Лудогорец имат различни години с различни мачове и натоварване. Тази година представят България в Европа, за което трябва да го поздравим. Ако играят само в България по-трудно ще губят по няколко мача. Когато са ангажирани с Европа могат да допуснат повече загуби. Ние трябва да се постараем след двете загуби, трябва да работим здраво. Две победи при нас донесоха много лежерно поведение. Не сме като Реал Мадрид да печелим на ходом, ние трябва да играем всеки мач като финал. След като си загубил два мача насред София да имам големи претенции и да ви говоря големи обещания, трябва да съм прекалено нагъл. Играем вече през 3-4 дена. Нашият клуб винаги, когато победи 2-3 мача и настава някаква истерия около нас, в крайна сметка ние трябва да можем да се справяме и с това. Резултатите като ги няма - няма проблем", каза още Мъри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички