Станимир Стоилов предупреди шефа на НАП и коментира информациите за съмнителен мач на Левски


Станимир Стоилов предупреди шефа на НАП и коментира информациите за съмнителен мач на Левски
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3028 0

Старши треньорът на Левски - Станимир Стоилов, даде брифинг пред журналисти на стадион "Георги Аспарухов" преди заминаването на "сините" към Боровец, където ще проведат подготвителен лагер.

"Доволен съм от състоянието, в което дойдоха играчите. Всички са се отнесли сериозно по време на паузата. Изключвам двамата, които бяха контузени - Ивелин и Уелтън, които изключително отговорно присъстваха на всички процедури през паузата. Мисля, че нещата са в нормалния си ред. Надявам се и националите да се върнат здрави", започна Мъри.

"Според мен няма никакви рискове за контузии. Рисковете идват, когато има подготовка, три месеца първенство, пауза и пак подготовка. Изкарахме с между 10 и 12 души цял сезон. Така се играе по цял свят - те започват от месец август/юли до май. Когато отидем в чужбина попадаме в коренно различен ритъм и начин на работа. Не сме готови на ритъма и динамиката, с които трябва да играем".

Треньорът на "сините" разкри, че до една седмица трябва да има и още един нов футболист на "Герена": "Търсим още едно ново попълнение, за да имаме повече конкуренция. Отново бюджетът ще бъде по-малък и ще спестим някакви средства. Имаме идеи и се надяваме да решим нещата. Надявам се до седмица на подсилим отбора с ново попълнение. Допълнителни разходи няма под никаква форма да правим. Можем да си позволим още един играч да привлечем, ако намерим под някаква форма освобождаване от финансовите задължения към Здравко Димитров и Митко Костадинов", каза Стоилов и обяви какво е състоянието на Хосе Кордоба:

"Хосе Кордоба е с травма, която според нас е минимална. Той ще почива около седмица и след това ще се присъедини към отбора. Направили сме му програма за възстановяване. Доброто ми впечатление от чуждестранните футболисти е, че и двамата бразилци, както и Хосе, предпочетоха да се възстановяват тук, а не да пътуват".

Станимир Стоилов говори и по "болната" за всички левскари тема - тази със задълженията. Той заяви, че Тити Папазов е дал обещание, което се надява да спази:

"Финансово се изчистиха много задължения към клубове и играчи. Нещата отиват към крайната си точка, което говори за работата на всички в клуба. С помощта на привърженици и спонсори успяхме да изчистим голяма част от задълженията. Остават някакви дребни задължения. Последното ни такова е към фирмата за спортна екипировка. Там имаше обещание от Тити Папазов той да поеме тези задължения. Надявам се да ги си спази тези обещания!".

Последва и отговор към Румен Спецов, който по-рано днес каза какво ще се случи, ако Левски не плати на НАП:

"Имаме задължения, които трябва да ги изчистим, но чак господин Спецов да решава какъв ще е Левски... едва ли всеки в държавата е изпълнил всички задължения. Левски ще изчисти всичко, каквото трябва. Тези задължения не са трупани от тази година. Защо от НАП не говориха тогава? Сега им е удобно. За мен е важно приходите, които влязат от "Левски на левскарите", да отидат направо към НАП. Да, имаме задължения към НАП, които ще опитаме да изпълним, но господин Спецов да решава какъв ще е Левски, няма да се случи. Не е най-доброто решение за него или за когото да е, да се занимава само с Левски. На фона на Левски и любовта на хората, не трябва много да се заиграваме".

В края на своя брифинг, Стоилов коментира и информациите от по-рано, че прокуратурата ще разследва мач на Левски:

"С нас не се е свързвала прокуратурата. Такива въпроси трябва да се задават към другия отбор, защото Левски не играе в такива игри. Левски не участва в уговорени мачове. Другият отбор си носи отговорността. Аз съм "ЗА" да дадем обяснения", категоричен бе треньорът на Левски.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички