Станимир Стоилов преди дербито с Лудогорец: Левски не се плаши, може би е дошъл моментът да победим


Станимир Стоилов преди дербито с Лудогорец: Левски не се плаши, може би е дошъл моментът да победим
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1757 0

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде традиционния си брифинг преди медиите преди утрешното (13 март) гостуване на Лудогорец в Първа лига. Наставникът на "сините" заяви, че неговите футболисти няма да играят със страх срещу шампионите:

"Утре е първият двубой между двата отбора. Минимум ще има още два за Купата. Според това в коя шестица ще бъдем, ще видим дали ще има и друг двубой. Двата турнира трудно можем да ги сравняваме. Това е подходящ момент да видим докъде Левски е стигнал като игра и ниво. Лудогорец е хегемонът в българския футбол през последните 10 години. Отборът, който представя България в Европа. Ще опитаме да наложим нашата воля на терена. Левски под никаква форма не се плаши", започна наставникът на Левски, който след това "върна услугата" на Анте Шимунджа:

"Смятам, че треньорът на Лудогорец е доказано има в европейския и балкански футбол. Има и опит, и успехи. Лудогорец играе доста по-динамично и атрактивно след неговото идване. Лудогорец спечелиха с привличането на този треньор".

"Може би е дошъл моментът да победим. Лудогорец притежава силни качества. Сработен отбор са с добри и качествени играчи. Играят с добра комбинативност. Ако успеем да контролираме по-дълго ситуацията на терена, ще имаме и шансове", каза още Станимир Стоилов и се върна на мача с ЦСКА и жълтия картон, който си изкара:

"Не мога да давам оценки на съдиите. Съжалявам, че имам два жълти картона. Каквито бяха условията в предишния мач, такова е и моето поведение. Съдиите нямаха смелост да защитят футбола. Няма какво да ми даваш картони. Това беше проблемът. Нямаха строгост и смелост да вземат решение в името на футбола. Взеха някакви жалки решения".

Треньорът на Левски бе запитан и за назначението на Георги Кабаков за главен съдия в Разград:

"Нямаме претенции кой да свири мача. Не искам под никаква форма да насаждам нещо и да говоря за съдийство. За мен е важно отборът ми да се представи добре. Не се съмнявам, че утре ще има перфектни условия за игра. Искам добри условия, за да видя добър футбол. Не искам да виждам индивидуалните грешки от първия мач. Ако можем да запазим желанието, ентусиазма и организацията, ще бъде от положителна гледна точка".

Вижте още: Станислав Генчев: Лудогорец и Левски са най-добрите отбори в България в момента!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички