Преди дербито в Разград: Анте Шимунджа издаде "рецептата" за успех срещу Левски


Преди дербито в Разград: Анте Шимунджа издаде "рецептата" за успех срещу Левски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1907 0

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа говори пред медиите преди неделното (13 март) домакинство на Левски от 23-ия кръг на Първа лига. Мачът в Разград ще започне в 17:45 ч. на стадион "Хювефарма Арена".

Словенецът разкри, че по време на зимните лагери на двата отбора в Турция е успял да се види със "синия" наставник Станимир Стоилов и заяви, че изпитва огромно уважение към него:

"Със Станимир Стоилов се видяхме в Турция. Разменихме няколко думи. Имам огромно уважение към него като треньор, като колега. Той разполага с много различни идеи за това как да играе срещу нас".

По-рано през седмицата пък се появиха информации, че ръководството на "орлите" бърза да картотекира две от новите попълнения, но Шимунджа каза следното: "Тиаго и Дени Групер не са готови 100% физически, имат и документални проблеми, които не са изчистени", а след това издаде "рецептата" за победа в дербито:

"Ключът е да вкараме един го повече от тях. Най-важното за мен е колко енергия ще използваме за този мач. Тактически трябва да бъдем на много високо ниво, както в защита, така и в нападение. Трябва да тичаме много и да владеем топката възможно най-много.Някои индивидуалния представяни могат да бъдат ключови в този мач".

50-годишният треньор на Лудогорец бе запитан и за предишните си мачове срещу Станимир Стоилов, когато двамата бяха начело Марибор и Астана, съответно: "Това беше преди шест години. Спомням си, че тогава и двата мача бяха интересни. Те имаха леко предимство, защото играеха на изкуствен терен. Астана имаше много силен тим тогава, но това е история и аз не мисля за тези неща. Не искам да смесвам историята с настоящето".

Вижте още: Юноша на Левски с 1 гол за отбора "спъва" получаването на лиценз за следващия сезон?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички