Станимир Стоилов поиска - Константин Баждеков го осигури: Левски влезе в 21-ви век


Станимир Стоилов поиска - Константин Баждеков го осигури: Левски влезе в 21-ви век
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

11421 0

Още с пристигането си на "Герена" Станимир Стоилов изказа възмущението си от факта, че по време на 13-годишното му отсъствие от клуба нито един негов наследник, а и самото ръководство, не са осигурили модерна технология, с която да се следи функционалното състояние на футболистите.

Наставникът бе категоричен, че нито един професионален клуб не може да има сериозни амбиции, ако не разполага дори с най-елементарните удобства. Тогава Стоилов направи паралел с предишния си престой на стадион "Георги Аспарухов", заявявайки, че дори тогава е имало някакви наченки на такава система.

Все пак днес "сините" удовлетвориха желанието на своя треньор и подписаха дългосрочен договор с компанията "Барин Спортс", която е основана през 2015 г. и предоставя услуги, свързани с управлението на спортната форма на играчите:

Ето какво съобщение пуснаха от Левски в официалните си профили в социалните мрежи. Изпълнителният директор на клуба Константин Баждеков лично е подписал 4-годишния контракт:

"„ПФК Левски“ подписа договор с компанията „Барин Спортс“. Изпълнителният директор на клуба Константин Баждеков и изпълнителният директор на компанията Владимир Грозданов сложиха подписи под контракта, който е за срок от четири години.

„Барин Спортс“ е основана през 2015 година с цел да подпомага спортни клубове и треньори да вземат възможно най-информираните решения в реално време. Компанията предоставя услуги свързани с управление на спортната форма, медицински и функционални изследвания от ново поколение, персонализирани програми за развитие и възстановяване, както и видео анализ.

Системата „Барин Спортс ПРО 3“, която ще бъде на разположение на клуба, проследява физическото състояние на играчите и изпълнението на тактическите указания чрез визуализация на повече от 50 показателя изцяло в реално време. Уникалните тактически инструменти в системата дават възможности за анализ на връзките между функционалното състояние на играчите, работата, която извършват и доколко тази работа е полезна за представянето на отбора.

Понастоящем 5 отбора от Първа лига и 3 академии в България ползват услугите на „Барин Спортс“, като първият клиент на компанията е от 2017 година", се казва в съобщението на "сините".

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Ще умра, но няма да допусна гол

Историята на вратаря Сергей Перхун е една от най-трагичните в новата история на руския футбол. Украинският...

Реклама

Най-четени новини


виж всички