Мъри Стоилов разкри: Ще взима ли Левски Анисе и какво очаква срещу Локомотив Пловдив


Мъри Стоилов разкри: Ще взима ли Левски Анисе и какво очаква срещу Локомотив Пловдив
Снимка: Lap.bg

3352 0

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди утрешното гостуване на "сините" на Локомотив Пловдив. Това ще бъде официален повторен дебют за наставника, който се съгласи да поеме клуба в много деликатен за него момент.

"Нямаме играчи с проблеми, всички са здрави. Някои се връщат след травми и не са в добро функционално състояние, но това си е наш проблем. Кордоба не може да вземе участие в предстоящия мач, другите имат право", разкри Мъри.

"В главата ми има състав, който ще започне срещата. Можем да напарвим ротации в зони, в които изпитваме трудности. Големият проблем е, че нямаме възможност да работим по-дълго време с централните защитници".

"Натрупахме достатъчен опит като треньори, преживели сме достатъчно битки. Няма напрежение при мен. Важното е Левски да побеждава. Футболистите се стараят. Аз ще се опитам да наложа нашия стил на игра и работа. Стараят се, но да видим как ще се справят в мач, в който има напрежение и противник".

"На тренировки имаше повече привърженици, отколкото някои клубове имат на мачове. Ние сме клуб със сериозни традиции. Левски повече не може да си позволява бледи представяния и слаби игри", заяви категорично Стоилов.

"Чест прави на г-н Крушарски, че стои твърдо зад предишния и този треньор. Издържа, даде им шанс и тази негова упоритост и вяра в треньорите донесе успехи. За мен е удоволствие, когато гостуваме в Пловдив - там има привърженици на двата отбора и прекрасна обстановка за футбол".

"Нямаме никаква идея да търсим нови играчи, концентрираме се да развием тези тук. Ако изпадне възможност да се подсилим, ще решаваме на момента и според финансовите ни възможности. Анисе? Бил е мой футболист. Ако трябва временно да закрепим ситуацията - да, но търсим нещо за бъдещето на Левски", посочи Станимир Стоилов.

"13 години всички левскари получавахме доста негативни емоции, проронихме доста сълзи. След като 13 години само негативизъм и доста болка в сърцата на левскарите, всичко друго няма смисъл да го коментирам. Ще взимам решения, които са само и изяцло в полза на Левски. Всичко друго ми е второстепенно и не ме вълнува".

"Не искам да бягам от отговорност или да прехвърлям отговорността. Когато резултатите не са добри, ще знаете кой е виновен. 13 години резултатите не са добри и не се знае кой кого води. Ако очаквах розови сънища, щях да се завърна, когато имаше реки от пари", за пореден път заяви той.

"Каквото оставих преди 13 години, това заварвам и сега - даже по-лошо. Левски има добри млади играчи, които искат да бъдат обучени и развити. Когато отборът стане добър, ще получат повече шанс да се борят с всички. Нашият ангажимент е да развием младите. Ако отборът е достатъчно добър и започнем да печелим с лекота, нормално е да има по един-двама млади играчи. На този етап отборът не е на това ниво, според мен", завърши пресконференцията си Станимир Стоилов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички