Спортният министър Радостин Василев с коментар за стадионите на ЦСКА и Левски, внесе важно уточнение


Спортният министър Радостин Василев с коментар за стадионите на ЦСКА и Левски, внесе важно уточнение
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3054 0

В днешния 13 май спортният министър Радостин Василев бе гост на Българския спортен тотализатор по случай 65-годишнината от създаването му. В началото той каза няколко думи за промените, които предстоят под негово ръководство:

"Тази година се очертава да бъде годината на реформите както в Българския спортен тотализатор, така и в българския спорт. Поставил съм цели пред ръководството на тотализатора и в техен интересен е да ги изпълнят. Основната е да печели добре, защото това е основата за бюджета ни за спорт и култура. Тази година предстоят законодателни изменения в закона за хазарта и промяна в централната компютърна система. Предстои и модернизация в игрите и инвестиции, които да доведат печалбата догодина да е по-голяма. Това е много важно предприятие за държавата. Всява стабилност и прозрачност. Това трябва да се задържи. Необходимо е да се управлява модерно", подчерта министърът на спорта.

Последваха и няколко думи за финала за Купата между ЦСКА и Левски: "Ще бъда на финала в неделя. Нямам предпочитания. Нека да победи по-добрият отбор".

Относно стадионите на двата гранда в родния футбол, Василев уточни, че държавата не дава пари на "червените":

"Ние на ЦСКА пари не даваме. Даваме им само възможност да си построят стадиона сами. Към настоящия момент държавата и Министерството на младежта и спорта не могат да дават пари на футболни отбори за стадиони. Стадионът на Левски е на областната управа. Говорил съм с Левски. Като има пари за всички стадиони, ще има и за тях. Тези два казуса не следва да се представят като един общ".

Вижте още: Тодор Батков отправи призив към Васил Божков и обяви колко точно акции на Левски притежава

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички